Havaintoja parisuhteesta

Mitä tarkoittaa sana rakkaus?

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

Pysäytä aika tähän hetkeen. Kuin se olisi valokuva, jota katsot kädestäsi. Mitä näet kuvassa? Onko kuvassa elämä, joka tekee sinut onnelliseksi? Onko kuvassa hetki, jota kohti olet aina halunnut kulkea? Onko kuvassa elämä, jonka olet itsellesi halunnut?

Vai puuttuuko kuvasta jotain oleellista? Näkyykö kuvassa jotain sellaista, jota et haluaisi siinä näkyvän?

Pysähdy miettimään tätä kaikkea tarkasti. Älä pakene ajatuksiasi ja tunteitasi niin kuin usein tulet tehneeksi. Koska et sinä pääse itseäsi karkuun, vaikka juoksisit kuinka lujaa. Sinut otetaan ennemmin tai myöhemmin kiinni ja tulee aika, jolloin sinun pitää vastata vaikeisiin kysymyksiin.

Muistathan olla kiitollinen ja arvostaa asioita ympärilläsi? Ymmärräthän tämän kaiken arvon ja sen, että sinulla on niin paljon enemmän kuin hyvin monella muulla ehkä koskaan on? Ennen kaikkea, muistathan sanoa sinun läheisillesi siitä, että sinulla on heidän kanssaan hyvä, sillä liian usein jätämme sanomatta, mutta sitä vastoin liian herkästi sanomme jostain aivan liian pienestä ja mitäänsanomattomasta.

Sinä saat olla näkyvästi onnellinen ja kertoa siitä ihan koko maailmalle. Ei sinun tarvitse hävetä tai piilottaa sitä kaikkea hyvää ja kaunista, jota sinulla ympärilläsi on.

Jos onkin toisin. Jos huomaatkin kuvasta asioita, joita elämästäsi puuttuu. Jos huomaatkin vajetta ja tyytymättömyyttä, niin älä säikähdä. Mikään ei ole vielä liian myöhäistä ja kaikki on vielä mahdollista. Kliseisiä lauseita, jotka eivät tarkoita mitään, paitsi että tarkoittavat. Ymmärräthän, että ei sinun ole pakko vain tyytyä? Onhan sinulle sanottu, että sinä olet oikeutettu saamaan kuvaan haluamiasi asioita? Tänään on tilanne tämä ja kuva näyttää siltä, miltä et haluaisi sen näyttävän, mutta huomenna kaikki voi olla jo aivan toisin.

Sinä saat olla näkyvästi surullinen ja pettynyt ja kertoa siitä koko maailmalle. Ei sinun tarvitse hävetä tai piilottaa suruasi tai ikävääsi, joka sinun ympärilläsi on. Sinulla on oikeus saada lohtua ja tukea.

Minä en osaa sanoa, että mitä tarkoittaa rakkaus. Se ei ehkä ole sanoilla kuvailtava asia. Se on tunne, joka liikkuu sanojen ja lauseiden ulkopuolella. Se on miljoona eri ilmentymää. Ehkä rakkaus on jokainen hetki. Jokainen henkäys, joka pitää meitä elossa ja jokainen hetki, kun me olemme elossa, meillä on mahdollisuus päästä rakkautta lähelle.

Toisina hetkinä kuvamme näyttää täydeltä ja mitään puuttuvalta ja toisina hetkinä kuva on vajaa ja kuvan reunoilta puuttuu kuvaan kuuluvia asioita. Sitä on elämä ja elämää meistä kukaan ei pääse karkuun kuin kuolemalla ja kuolemaan olemme vielä aivan liian nuoria ja intohimoisia.

Mitä on rakkaus?

Pysähdy ja mieti asiaa hetken aikaa. Kerro oma vastauksesi jollekin, jolle haluat sen kertoa. Anna rakastamiesi ihmisten tietää rakkaudestasi. Vaikka he tietävät, niin ei sen kuuleminen koskaan ole liikaa. Ja jos sinulla on tilanne, jossa sinä et juuri tällä hetkellä pääse sanomaan sitä kenellekään, niin sano se itsellesi.

Rakkaudenosoitus.

Sinä luit kirjoittamani tekstin. Sinä luit sen jouluaattona. Sitäkin voi pitää rakkautena ja sen osoittamisena. Kiitos siitä sinulle.

Rakkaus on vastavuoroista, joten haluan antaa sinulle jotain takaisin. Annan sen yhdellä lauseella.

Kiitos, että sinä olet olemassa.

X