havaintoja parisuhteesta

”Mitäpä jos tänään vain pantaisiin ja jätettäisiin puhuminen toiselle päivälle?”

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Puhuminen on parisuhteessa tärkeää. Jopa elinehto. Parisuhteessa on muitakin elinehtoja. Yksi niistä on seksi ja tässä kertomuksessa seksistä käytetään termiä paneminen, sillä se sopii tarinan tunnelmaan ja asenteeseen mitä parhaiten. Kokeilen nyt jotain ihan uutta tapaa kirjoittaa, sillä yritän yhdistää useita vuosien saatossa saamiani lukijoiden viestejä toisiinsa, hyvin vahvasti tarinallistaen, ja niiden viestien pohjalta kirjoittaa tekstin panemisen ilosta ja tärkeydestä. Menee syteen tai saveen.

”Pakko meidän on joskus puhuakin. Minusta vain tuntuu, että olemme analysoineet parisuhteemme viime aikoina aivan puhki. Minua väsyttää ainainen analysointi. Mitäpä jos kokeilisimme tänään uutta lähestymiskulmaa. Puheen sijaan panisimme. Antaisimme kehojemme puhua omaa kieltään ja laittaa halullaan parisuhteemme parempaan tunnelmaan.

Pane äläkä puhu panemisesta. Se aika, jonka käytämme sen märehtimiseen, on pois panemisesta. Me ehtisimme sinä aikana, kun pohdimme syitä panemattomuuteen panna ties kuinka monta kertaa ja meillä ei olisi enää seksittömyys ongelmaa. Ollaan nyt hiljaa ja pannaan menemään. Me ehdimme puhua vaikka koko loppuelämämme, mutta jos lopetamme panemisen, niin kohta meitä ei enää ole. Puhuvat mitä puhuvat siitä, että seksi ei olisi parisuhteen tärkein asia, mutta kyllä se vain suhteita koossa pitää voimallaan.

Hitto, että kaipaan sinun vartaloasi. Kaipaan sitä tunnetta, kun ihosi on vasten ihoani ja sinä tulet minun sisälleni ja kuulen halun kiivaasta hengityksestäsi. Sinä olet siinä minun päälläni alkukantainen mies, joka panee eikä aio vain panna. Me voimme rakastella joku toinen ilta, mutta tänä iltana pannaan, sillä olemme olleet aivan liian pitkään ilman toistemme vartaloita.

Voimme me tänään puhuakin. Puhutaan sinun seksikkäästä perseestäsi. Olenko vähään aikaan sanonut, että sinä olet aivan saatanan seksikäs? Olenko muistanut sanoa, että tunnen sinua kohtaan himoa? Olenko muistanut katseellani riisua? Lähettää sinulle mauttoman rivoja viestejä kesken päivän? Suudellut niin, että sinulla pyörii sukat jalassasi ja korvat päässäsi? Tänään puhutaan rakkaudesta tuhansin eri sanoin ja lausein, mutta vasta sitten kun olemme puhuneet kehoillamme.

Yksi kunnon pano vastaa kuuden tunnin keskustelua. Sillä sen kunnon panon aikana huomaat kaikki mahdolliset tunteeni sinua kohtaan. Ei sinulla mitään jää epäselväksi sellaista, joka pitäisi sanoilla sen jälkeen vielä alleviivata. Se on kuin sanoisin sinulle vuorokauden putkeen, että sinut minä haluan ja että meillä on kaikki hyvin. Seksi on meitä yhdistävä liima ja me pysymme sen liiman avulla yhdessä.

Rakastan sitä, että meillä on keskusteluita. Rakastan sitä, että voimme puhua toisillemme maailman kaikista asioista ja jokaisesta tunteestamme. Rakastan sitä yhteyttä, joka meidän välillämme on ja pysyy, koska me olemme toisillemme avoimia. Rakastan sitä rehellisyyttä, joka pysyy, koska uskallamme sanoa toisillemme niitä kaikista vaikeimpiakin asioita. Ilman keskusteluja ei olisi meitä, mutta ilman seksiä meillä ei olisi keskusteluja, yhteyttä ja meitä. Vielä enemmän kuin puhumista kanssasi, rakastan panemista kanssasi.

Joten mitäpä, jos tänään pantaisiin ja jätettäisiin puhuminen toiselle päivälle?

Lue myös

X