Havaintoja parisuhteesta

Miten haluaisit tulla rakastetuksi?

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Pysähdy hetkeksi paikoillesi. Ota kupillinen teetä. Lakkaa teeskentelemästä muutamaksi tunniksi.

Mieti tämän jälkeen parisuhdettasi. Milloin olet viimeksi miettinyt sitä? Meneekö se siinä sivussa kuin itsestään? Jos menee, niin sehän on vain hyvä siinä tapauksessa, että tunnet saavasi siitä haluamasi. Jos menee, niin se ei ole hyvä siinä tapauksessa, jos et koe saavasti siitä kuin minimin, tuskin sitäkään.

Mikä on parisuhteen minimi? Varmasti monelle eri asioita. Muilla ei ole väliä, vain sinun omalla tunteellasi. Täyttyykö sinun minimisi ja haluatko jopa vähän enemmän? Sinä nimittäin saat haluta enemmän kuin minimin. Ehkä kuitenkin niissä raameissa, jossa tällä hetkellä yhä elämme. Elämme poikkeusajassa ja se tekee parisuhdearjestakin erilaisen. Tässä ajassa ei ole ehkä suotavaa vaatia liikaa, mutta ei toki tyytyä tyhjäänkään.

Jos sinusta tuntuu, että saat tarpeeksi ja olet tyytyväinen parisuhteeseesi, niin onneksi olkoon. Sinulla on asiat oikein hyvin. Voit toki vielä varmistaa puolisoltasi, että hän on samalla sivulla sinun kanssasi. Sen voi varmistaa yhdellä kysymyksellä. Oletko tyytyväinen meihin ja onnellinen meistä? Jos hän on samaa mieltä kanssasi, niin blogini loppu ei tarjoa teille enää mitään. Teillä on kaikki hyvin. Voitte suudella.

No niin kaikki jäljelle jääneet ja tekstin loppuun lukevat. Te vastasitte niin, että ette ole tyytyväisiä siihen, että mitä parisuhteestanne saatte. Olette päässeet jo pitkälle, sillä moni ei ajattele näitä asioita koskaan ja sitten ollaan pahimmillaan siinä tilanteessa, jossa ero tulee sinulle tai ”puolisollesi” kuin puskista. Kyllähän te sen jo tiedätte, että niin tapahtuu harvoin.

Seuraavana minä lähtisin pohtimaan kysymystä, että mitä tuntee olevansa parisuhteessa vailla? Miksi tunnen jääväni paitsi? Annanko itse tarpeeksi? Rakastanko oikeastaan edes tuota toista enää? Olemmeko puhuneet yhdessä parisuhteemme tilasta? Onko meistä tullut vain pelkkä yhteinen tapa? Tunnenko seksuaalista halua puolisoani kohtaan? Tyydyttyykö minun tarpeeni? Tulenko minä kuulluksi ja nähdyksi? Tuleeko puolisoni kuulluksi ja nähdyksi? Mitä haluan enemmän? Miten haluaisin tulla rakastetuksi?

Kymmeniä ja kymmeniä kysymyksiä.

Nyt kun olet kysynyt ne itseltäsi, niin mene puolisosi luokse ja sano hänelle, että teidän pitää tänään tai viimeistään viikonlopun aikana puhua. Kysykään kysymykset toisiltanne. Meille on tulossa yhä tiukkenevat koronarajoitukset. Teillä on useita viikkoja aikaa pureutua antamiinne kysymyksiin ja toisiinne. Tutustua toisiinne uudelleen ja tulla kuulluksi.

Minua ei enää tämän jälkeen tarvita. Tämä teksti oli tässä. Nyt on teidän vuoronne.

Tämä on teidän mahdollisuutenne. Tulkaa pois piilosta. Kaikki on vielä mahdollista.

Kääntykää toisiinne päin ja puhukaa.

Lue myös

X