Havaintoja parisuhteesta

”Miten minusta viimein tuli The Nainen?”

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Miten minusta tuli minä pitkän ja kivikkoisen tien jälkeen? Miten minusta tuli lopultakin nainen? Miten löysin onnellisuuden elämään?

Edellinen avioliittoni olisi ollut täydellinen, mikäli olisin ollut parempi, kauniimpi ja tyylikkäämpi nainen. Noihin kriteereihin en koskaan ylettänyt, enkä niitä saavuttanut edellisen mieheni kanssa.

Kaikki alkoi hurlumhei ja nopeasti hänen kanssaan – jalat meni alta ja sukat pyöri jalassa ja pikamuutto yhteen. Olin silloin 30-v ja luulin olevani aikuinen ja järkevä tekemisieni suhteen. Tämä osottautui myöhemmin erheeksi. Varomerkit oli jo muutaman kuukauden jälkeen esillä, mutta enhän minä niitä tunnistanut, vaan suoritin rakkaudenhuumassa rooliani täydellisen tyttöystävän roolissa kaikissa tilanteissa.

Kävin töissä, huolehdin yhteisestä kodista, passasin miestäni, kuin piispaa pappilassa – rakkauden vääristämässä huumassa. Eipäs siinä mennyt aikaakaan, kun palautetta alkoi sataa negatiivisessä sävyssä: en ollutkaan tarpeeksi kaunis. En ollut tarpeeksi haluttava. En ollut oikeastaan mitään – no ehkä palvelija kaikessa suhteessa.

Kommentit häneltä oli luokkaa: ”Miten sinä voit kuvitella, että joku mies voisi haluta tai rakastaa sinua, kun olet noin ällötävä ja ruma.”

VOI MINUA TYHMELIINIÄ! Annoin tämän kestää 13 vuotta henkisen ja fyysisien väkivallan alla! Ei läheisyyttä, ei hellyyttä, ei seksiä – ei mitään.

Istuin minun vihreässä nojatuolissani vuoden kypsytellen ajatusta avio-erosta. Tiesin myös kaikista silloisen mieheni seikkailuista muitten naisten kanssa. Ei siinä mitään. Tiesin etten koskaan voi tarjota hänelle mitään hyvää, enkä hänen mielestään edusta mitään hyvää.

Siinä vihreässä nojatuolissa vuoden ajan, illat töitten jälkeen istuskeltuani ja monelta kantilta asioita mietittyäni MINÄ USKALSIN!

Minä sanoin vain, että voitko istua vastapäätä ja kerrankin kuunnella minua? Sanoin sen jälkeen vain sen, että minä lähden NYT.

No missäs nyt mennään minun elämässä: olen 46-vuotias erittäin onnellinen nainen nykyisessä elämässäni! On lämpöä ja lempeä. On ymmärrystä, on kunnioitusta ja arvostusta! Minä sain ihon, minä sain sylin ja minä sain rakkauden.

Lopultakin ja niinhän sanotaan, että kolmas kerta toden sanoo. Olen onnellinen nainen nykyään ja saan toteuttaa itseäni harrastusteni parissa ja leikkiä ihan niin paljon, kun huvittaa. On hellyyttä, on läheisyyttä ja on intohimoista seksiä.

Koen olevani nyt THE Nainen.

Lue myös

X