havaintoja parisuhteesta

”Miten nykyinen poikaystäväni voi ollakin niin ihana kuin on”

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

”Tapasin nykyisen poikaystäväni viime syksynä naapuripitäjässä perinteisesti baarissa ja kohta vuoden olemme tutustuneet toisiimme. Olin kavereiden kanssa siellä käymässä ja toinen näistä seurassani olleista kavereistani on poikaystäväni isosisko. Kaverini sanoi ehkä puolittain vitsillä, että ota siitä itsellesi poikaystävä. Meillä on välimatkaa liki 300 km, joten arvelin aluksi vain, että voihan sitä tutustua viestittelemällä, mutta enpä tiedä muusta.

Itselläni on myöskin kolme lasta edellisestä avioliitosta ja poikaystäväni on minua kymmenen vuotta nuorempi niin ajattelin niidenkin asioiden vaikuttavan paljon ilkeääkö sitä ruveta. Mutta juttu luisti hyvin viestitellessä ja muutaman viikon päästä ensitapaamisesta tavattiin minun luona viikonlopun verran. Ja on huomattu kumpikin että miten ihanaa meillä on yhdessä, kaikki suutelut, halailut ja kaikki mahdollinen läheisyys ja muut ajanvietot. Tämmöistä lässynläähöpöttelyä ja sitä kuinka kumpikin toisiaan kehuu ulkonäköön ja luonteeseen tai muihin piirteisiin liittyen ei ole entisissä parisuhteissani ollut. Ennen olen saanut kuulla vain haukkumista ja nimittelyä aiemmassa avioliitossani. Niin ihmettelen vain aina miten nykyinen poikaystäväni voi ollakin niin ihana kuin on. Nytkin kyyneleet tippuu silmistä kun mietin tätä rakasta ihmistä ja ikävä taas iskee. Mutta tulevana viikonloppuna taas nähdään.

Nähdään pitkän välimatkan takia joka toinen viikonloppu tai joskus viikon väleinkin. Yleensä kahdestaan ollaan, jos lapseni ovat isällään tai mummolassa. Mutta monet kerrat on lastenkin kanssa vietetty aikaa. Yleensä itselleni jää aivan kauhea ikävä, aivan järkyttävä itkupillitauti iskee päälle, kun tietää, että toisen on kotiin lähdettävä töiden takia. Mutta ehkä vielä jonain päivänä asuttaisiin lähempänä toisiamme samalla paikkakunnalla. Sanon kylläkin joskus poikaystävälleni että joku päivä kyllästyy minuun kun minua nuorempikin on, mutta kukapa sitä koskaan tietää tulevaisuudesta. Pitäisi aina muistaa elää vain tässä hetkessä ja nauttia.”

Lue myös

X