havaintoja parisuhteesta

”Miten voit tuntea itsesi edes naiseksi kun sinulla ei ole lapsia”

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Lapsettomuus ihmisille joka haluaisi lapsen on herkkä aihe. Niin herkkä, että jos ihminen haluaa puhua aiheesta niin hän tekee sitten aloitteen eikä niin että asiasta udellaan.

”Mitään ei saa enää sanoa”, kuuluu argumentti kun asiasta muistuttelee varsinkin vanhemman ikäluokan ihmisiä. Hienovaraisuus kun ei kuulu käyttäytymisen käyttökirjaan. Tässä muutama lukijan kokemus käytöstaidottomista sukulaisista.

Tarina 1:

”Itselleni lääkäri sanoi kun oli 21 vuotias että on 1% mahdollisuus tulla raskaaksi. Minulla on aivoissa verihyytymä joka painaa käpylisäkkeeseen joka tuottaa hormonia liikaa elimistöön ja tämä estää munasolun kiinnittymisen kohtuun. Kysyin että voiko leikata verihyytymän pois. Lääkäri vastasi alle 1% mahdollisuus selvitä hengissä leikkauksesta. Ainakin neliraaja halvaus. Lääkäri vielä sanoi että etkö ole tiennyt että tämän on toisen sairaalan lääkärit tienneet siitä asti kun oli 6 vuoden. Sanoi lääkäri myös että hormonihoidot ei auta koska hormonia on liikaa ja sitä väärää.”

Minulle ei edes annettu toivoa. Sen jälkeen on muutama sanonut että miten voit tuntea itsesi edes naiseksi kun sinulla ei ole lapsia.

Tarina 2:

”Vuosien kestäviä lapsettomuushoitoja, avioliiton karahtaminen kiville rankkojen hoitojen johdosta, uupuminen arjen äärelle ja diagnoosi keskivaikeasta masennuksesta. ”Sinussa on naisena jokin vika kun et pysty tehtävääsi täyttämään, kyllä minä olen pettynyt, kun et minusta mummoa tee”, olivat äitini sanat asiaan. 

Tai sitten tämä junttimainen utelu joka on merkki järjettömän huonosta käytöksestä.

Minä menin naimisiin todella nuorena, ja useampikin vanhempi täti kysyi että oletko paksuna. Kun sitten päälle kolmikymppisenä erosin, niin nämä samat tädit utelivat että joko on uutta kierrosta tulossa. Silloin sentään olin sen verran kovanahkainen, että käskin tylysti pitää turpansa tukossa. Hyvä etteivät tukehtuneet kahvipullaan.

Mikä siinä on niin vaikeaa pitää sitä suutaan kiinni asioissa jotka ei itselle kuulu millään tasolla.

Lue myös

X