Havaintoja parisuhteesta

Muista että sinä itse suostuit tähän!

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Liian suuri humala.

Hävettää. Hävettää se kaikki.

Muistan että oli jatkot. Lisää alkoholia. Turvallisia ihmisiä jatkoilla, sillä tunsinhan heidät. Luulin tuntevani heidät.

Sammuminen. Filmi poikki. Havahtuminen. Mies makaa päälläni alasti. Minut on riisuttu. Toinen mies seisoo sivussa vieressä. Niin kutsutut ystäväni.

Lopeta. Saan sanottua. Kukaan ei kuule. Kukaan ei kuuntele. Paniikki. Potkin, huudan ja pääsen karkuun. Kerään vaatteet. Puen käytävässä. Ovi aukeaa. Muista että sinä itse suostuit tähän. Turha väittää muuta.

Raiskaus. Minut on raiskattu. Häpeä. En uskalla kertoa. Kukaan ei usko minua.

Kymmenen vuotta eteenpäin. Vaikea masennus. Paniikkikohtauksia vuosien ajan. Sosiaalisten tilanteuden pelko. Parisuhteen mahdottomuus.

Kelatuettu psykoterapia. Ensimmäisen kerran koskaan tunnustus. Minut on raiskattu. Vuosia sitten. Olen joutunut kohtaamaan raiskaajan tai raiskaajat useampaan kertaan.

Itsesyytökset. Miksi en ole avannut suuta. Itseinho. Olen ansainnut tämän. Oma syy kun lähdin. Oma syy kun luotin. Oma syy kun join. Oma syy. Oma syy. Oma syy. Oma syy. Vittu oma syy.

Häpeä. Häpeä. Häpeä. Häpeä. Häpeä. Sulkeutuminen. Seinä vastassa.  Vaikea masennus.

Siellä se näky on. Silmien sulkemisen päässä. Painajaiset. Juoksen karkuun, en pääse. Ilma tuntuu kuin seinältä edessäni. Yritän liikkua, mutta en liiku.

Muista että sinä itse suostuit tähän.

Sinä

Itse

Suostuit

Tähän.

Pidä vittu pääsi kiinni.

Kymmenen vuotta. Ensin saapui ihminen. Uskalsin mennä turvavälin päähän. Tuntui turvalliselta. Uskalsin mennä lähemmäksi. Turvassa. Tunsin olevani turvassa. Sen se vaati. Turvassa uskalsin romahtaa. Antaa maailman kaatua sillä minut otettiin kiinni.

Yksi terapia taas takana. Olen väsynyt. Olen kuolemanväsynyt. Haluan silti enemmän. Haluan elää. Se riittää tällä hetkellä.

Älä häpeä. Se ei ole sinun syysi. Kerro. Kerro jollekin. Kerro edes yhdelle. Sinä et ole tehnyt mitään väärin. Joku toinen on.

Kerro.

 

 

Lue myös

X