Havaintoja parisuhteesta

Muistaako kukaan edes, että olemme keskellä historian julmimpia leikkauksia?

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

Suomen itäraja on ollut auki vuosikaudet ja tänne on päässyt jos asiakirjat ovat olleet kunnossa. Pakotteista huolimatta venäläiset ovat lentäneet täällä miltei miten haluavat. Mutta mikäli eduskunnan puhemiestä on uskominen niin vasta nyt on suuri vaara sille, että rajan takaa Suomeen pääsee soluttautumaan palkkasotilaita turvapaikanhakijoiksi tekeytyneenä.

Yksi hybridisodankäynnin tavoitteista on aiheuttaa sekasortoa ja pelkoa. Tähän tavoitteeseen päästäkseen sodan toisella osapuolella pitää olla kohteita joihin pelon lietsominen uppoaa. Kun seuraa teeman ympärillä käytävää keskustelua niin kohteet ovat löytyneet. Valitettavaa on, että kohteet ovat tällä hetkellä vallassa Suomessa. Moni itseään sivistysporvariksikin kutsuva on avoimesti ilmaissut, että Suomen olisi syytä irtaantua kansainvälisistä sopimuksista, jotta se saisi tehdä täysin itsenäisiä päätöksiä. Ja tällä tavalla hyökkääjä on päässyt tavoitteeseen.

Pisimmälle pelon lietsonnassa on mennyt nykyinen eduskunnan puhemiehemme. Asiantuntijat ovat ampuneet jo alas hänen väitteensä, mutta se ei häntä hiljennä. Hän tietää kenelle puhuu ja tietää ketkä häntä kuuntelevat. Ei se ole ensimmäinen kerta kun Halla-aho pelkojaan ja salaliittoteorioita kannattajilleen lietsoo.

Hän on jäänyt jo muutamankin kerran housut kintuissa kiinni perusteettoman uhkakuvan luomisesta eli siis silkasta valehtelusta. Hän tekee sen tarkoituksella tietäen, että hänen tarinoilleen on suotuisa maaperä. Se on se joukko ihmisiä jotka ovat jo aikoja sitten luopuneet totuudesta ja elävät trumpilaisessa vaihtoehtotodellisuudessa. Sinne uppoaa kuin voi veitseen pelkosiemen jossa Suomeen marssii tällä hetkellä joukoittain venäläisiä palkkasotilaita turvapaikanhakijoiksi naamioituneina.

Samalla puhemies käy omaa presidentinvaalikampanjaansa ja tutulla populistisella teemalla eli uhkakuvien lietsomisella ja muukalaisvihalla.

Valitettavaa on, että antauduimme näin pienestä, sillä tämä varmasti kannustaa Venäjää jatkamaan hybridisodankäyntiään. He tavoittelevat hajaannusta ja sen he saavat. Samalla yhteiskunnassamme muut tärkeät teemat ovat siirtyneet sivummalle vai muistaako kukaan edes, että olemme keskellä historian julmimpia leikkauksia?

X