Havaintoja parisuhteesta

”Mustasukkaisuus ja nollassa oleva itsetunto ovat jatkuvasti läsnä poliisitehtävillä”

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

”Moi, tuohon ”Joukon” kommenttiin. Olen poliisi ja olen nähnyt näitä miehiä. He eivät vain kommentoi tuolla tavalla. He myös uhkailevat ihan oikeassa elämässä puolisoitaan noin. Jotkut vievät sen jopa niin pitkälle, että seisovat sen ysimillisen kanssa eteisessä ja toisinaan jopa ampuvat. Keittiöveitsi on myös suosittu astalo, koska sillä saa nopeasti naisen hiljaiseksi. Mustasukkaisuus ja nollassa oleva itsetunto ovat jatkuvasti läsnä poliisitehtävillä. Ja valitettavasti yleensä tämä väkivaltaisuus tulee esiin sen alkoholin avittamana. Monilla on myös jokin hoitamaton mielen sairaus pohjalla, joka saa vallan, kun juo alkoholia. Ja kyllä, useimmiten ne on miehiä. Tätä Joukon kommenttia ei voi edes pitää trollina tai läppänä. Se on realismia.

Ja tällä kommentilla en halua väheksyä naisten aiheuttamaa väkivaltaa suhteissa. Yhtälailla naiset osaavat käyttäytyä todella törkeästi parisuhteissa, mutta sen tyyli on erilainen. En tiedä olenko ikinä ollut keikalla, jossa nainen olisi Joukon lailla uhannut miehen uutta ihastusta tai miestään. Naiset käyttävät erilaista retoriikkaa ja valtaa huonoissa parisuhteissa.

Mutta jokinhan tässä maassa on vialla, kun monien miesten ainoa tapa sietää pahaa oloa on väkivalta ja sillä uhkailu. Ei kyetä puhumaan, ratkomaan ongelmia tai hakemaan apua tunnelukkoihin. Pahaan oloon ainoat ratkaisut tuntuu välillä olevan väkivalta, alkoholi tai itsemurha. Apua ei ymmärretä tai uskalleta hakea, koska se on heikon miehen merkki se.”

X