Havaintoja parisuhteesta

Muutaman askeleen päässä

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

Lainsäädäntö on ääliöliberaalia. Media on trollaavaa ja asioita vääristävää. Presidenttiehdokas on nössölässy. SPR tarjoaa miehille nuudelia ja kuumaa mehua. Raja on suljettava lainsäädännöstä huolimatta.

Kaikki ylläoleva ei ole Donald Trumpin eikä Unkarin diktaattorin Viktor Orbanin sanomaa, vaan hallituksemme valtionvarainministeri Riikka Purran eilisiä lauseita.

Yhdessä haastattelussa hän purkaa vihaansa suomalaista oikeusvaltiota kohtaan käyttäen termejä, jotka eivät hänen asemassaan olevalle pitäisi olla edes sallittua. Tai sellaiseen pitäisi ainakin puuttua hallituksen sisältä.

Eihän siihen tietenkään puututa. Koska hallitus on yksimielinen. Purra kertoo vain omalla aggressiivisella tyylillään sen, mitä koko hallitus ajattelee. Samalla Purra puhuu omilleen heidän omaa kieltään, koska tietää, että kannattajansa ovat valmiita antamaan anteeksi kaikki puolueen vaalivalheet, kun tarpeeksi alkaa rummuttaa maahanmuutosta ja siinä sivussa halventaa vasemmistoa, liberalismia ja itse asiassa kaikkea paitsi kolmea samanhenkisiä puoluetta hallituksessa.

Harvoin kuulee kenenkään puhuvan kotimaastaan niin epäkunnioittavasti kuin Purra haastattelussa sen tekee. Kaikkea toista mieltä olevaa lyödään kovaa retoriikkaa käyttäen ja oikeusvaltio on vain roska oikeistopopulismin kengässä. Tavoitteena on saada raja kiinni niin, että mikään laki ei sitä estä. Sitä voi sen jälkeen käyttää sitten mielivaltaisesti ilman, että ”ääliöliberaalit oikeuskanslerit ja muut kommunistiset virkamiehet” piipittävät vieressä.

Kova halu on, että Suomesta tehdään Euroopan uusi Unkari. Vaikka hallitus sitä haluaa, niin onneksi sen kanssa ei tarvitse olla samaa mieltä.

Ainakaan vielä.

X