Havaintoja parisuhteesta

Naamiot on riisuttu

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

Otsikko on lause valtionvarainministeri Riikka Purran suusta. Hän ärähti tiukkasanaisesti SAK:lle heidän aikeistaan aloittaa työtaisteluita hallituksen suunnittelemien työntekijöihin kohdistuvien heikennysten johdosta.

Naamiot on todellakin riisuttu, mutta ei niin kuin Purra sen tarkoitti. Siinä ei ole mitään uutta ja yllättävää, että työmarkkinajärjestöt haluavat pitää omiensa puolta, mutta se saattaa joillekin perussuomalaisten kannattajille tulla yllätyksenä, että puolue on niin selvästi asemoinut itsensä poliittisella kartalla työnantajien leiriin.

Itselleni tulee kerta toisensa jälkeen yllätyksenä se, että miten voi olla olemassa vielä ihmisiä, jotka kuvittelevat perussuomalaisten olevan jotain muuta mitä ovat jo pitkään olleet. Arvoissa äärioikealla ja politiikassa talousoikealla. Miten heidän valheensa ennen vaaleja on voinut mennä läpi.

Ja valehdelleet he ovatkin. Olen aikaisemminkin kirjoittanut puheenjohtaja Purran lausunnosta jossa hän kirkkain silmin valehtelee kannattajilleen, että perussuomalaiset eivät koskaan leikkaa pienituloisilta. Puhumattakaan puheenjohtajistoon kuuluvan Mauri Peltokankaan valheista. Ennen vaaleja hänen itsensä kuvaamassaan videossa Peltokangas paasaa kameralle, että tuntee jopa halveksuntaa sellaisia politiikkoja kohtaan jotka leikkaavat pienituloisilta. Tällä viikolla Peltokangas sulki tilinsä kommentointimahdollisuuden ja osoitti tällä teollaan suoraselkäisyytensä kritiikin edessä.

Jo muutama vuosi sitten puolueen silloinen puheenjohtaja ja nykyinen eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kirjoitti Twitterissä, että sosiaaliturva on yhteiskunnan luksustuote.

Omiin silmiin ei missään kohtaa ole tullut todisteita siitä, että perussuomalaiset olisivat työntekijöiden puolella. Tai että heidän sydämellään olisi yhteiskunnan huono-osaiset. Silti aivan liian moni tuntui ajattelevan niin. Valheet menivät sukkana perille, varsinkin kun valheet kuorrutettiin populistisella poljennolla ja rasismilla.

Naamiot on todellakin nyt riisuttu. Puolue seisoo järkähtämättä pienituloisten leikkausten takana. Toki vielä yrittäen huijata äänestäjiään puhumalla pakosta ja syyttelemällä edellistä hallitusta.

Mitä naamion alta on sitten paljastunut? Vähemmistöjä ja työntekijöitä kyykyttävä puolue, joka ajaa omaa etuaan ja työnantajan etua. Toisin sanoen naamion alta on paljastunut se puolue, joka se nykyisellään on ja jota se on muutaman vuoden aikana ollut.

Naamiot eivät vain ole enää niin valheellisesti totuuden edessä.

X