Havaintoja parisuhteesta

Nainen, olet ihana!

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

Julkaisin miehiä ylistävän tekstin muutamia tunteja sitten.

Mies, olet ihana!

Sain viestin, että miksi nainen jäi ilman ylistystä. Joten, olkaa hyvä, tässä kuvaus naisesta, minkälaisena minä naisen näen ja minkälaisia naisia minä elämässäni tunnen.

Sanotaan, että nainen on vaikea ja monimutkainen. Tästä ikiaikaisesta valheesta olisi päästävä hiljalleen jo eroon. Nainen on helppo ja ymmärrettävä. Ei ehkä samaan aikaan, mutta säännöllisesti. Nainen on nimittäin herkkä, avoin ja rakastava. Nainen haluaa tuntea toisen ihmisen huulet omillaan ja haluaa puhua avoimesti tunteistaan.

Nainen on puolisona tunteva, rakastava, huomioonottava, kannustava, koskettava, arvostava, kunnioittava ja kuunteleva. Hän ei ajattele, että suhteessa on ihmisellä roolit, vaan ihminen on ihminen. Nainen tekee puolet arjen velvollisuuksista ja ymmärtää, että tasa-arvo ja vapaus on parisuhteen kaksi tärkeintä elementtiä.

Nainen lähettää rakkaalleen kauniita viestejä ja viestii muutenkin, että hän rakastaa juuri sitä ihmistä, joka hänen arkeansa jakaa. Nainen ei vetäydy omiin oloihinsa, vaan haluaa tulla rakastaan mahdollisimman lähelle. Nainen rakastaa sitä, että saa olla haavoittuvainen ja heikko rakkaansa edessä, koska jokainen ihminen on haavoittuvainen ja heikko, vaikka toisessa hetkessä olisikin vahva ja kannatteleva.

Sängyssä nainen on saman peiton alla nukkumisen lisäksi avoin uusille ajatuksille.

Äitinä nainen on sitoutunut ja läsnä oleva. Hän on täysin tasavertainen ja tasa-arvoinen vanhempi lapselleen kuin lapsen toinen vanhempi. Nainen haluaa jakaa puolet vanhemmuudestaan toiselle vanhemmalle, eikä kuvittele, että on huomattavasti tärkeämpi vanhempi.  Nainen on huolehtiva ja turvallinen vanhempi lapselleen ja haluaa suojella lasta maailman pahuudelta. Nainen tarjoaa lapselle rakkauden ja sylin ja iltaisin iltasadun luettuaan sanoo lapselleen rakastavansa häntä.

Nainen on avarakatseinen ja humaani. Nainen uskoo tasa-arvoon, oikeudenmukaisuuteen ja omaa antirasistiset arvot. Hän on heikompien puolella ja ymmärtää, että feminismi on hyödyksi myös miehelle, koska se edistää sukupuolten välistä tasa-arvoa. Nainen uskoo voiman ja vallan sijaan rakkauteen ja hyvään tahtoon.

Nainen pyrkii hyvään ja on valmis katsomaan kriittisesti omia toimintatapojaan, jos huomaa, että vanhoissa toimintatavoissa on puutteita. Nainen on kykenevä antamaan puolisolleen vapauden olla omanlaisensa, mutta olettaa, että saa samanlaista käyttäytymistä myös itseensä kohdistettuna eli saa olla omanlaisensa ihminen toisen ihmisen vierellä. Nainen on joustava, eikä kuvittele omaavansa oikeammat tavat toimia, mutta haluaa joustavuutta toiseltakin.

Nainen on monella mittarilla siis vallan ihana ihminen.

Tunnistatko sinäkin tekstissä kuvailemani naisen itsessäsi tai vierelläsi?

Hetkinen!

Miten tämä teksti tuntui niin tutulta. Aivan kuin olisin sen juuri äsken kirjoittanut. No mutta niinhän sen teinkin. Minulla oli vain naisen tilalle kirjoitettu mies. Tähän on miltei siis sama teksti.

Hmm, kai siihen on jokin syy olemassa.

X