Havaintoja parisuhteesta

Naisen kehosta päättää nainen itse, ei joukko äärikonservatiivisia äijiä!

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

Oululainen poliisi Petrus Schroderus on yksi vastuuhenkilö ja aloitteen tekijä uudelle kansalaisaloitteelle, jonka avulla yritetään saada kerättyä 50 000 nimeä abortin totaaliselle kieltämiselle Suomessa. Tämä tarkoittaa sitä, että aborttia ei saisi tehdä edes raiskauksen tai insestin kohteeksi joutuneet naiset, jotka olisivat tulleet rikoksista raskaaksi.

Aloitteessa esitettiin myös hormonaalisen ehkäisyn kieltämistä, ”koska ne perustuvat abortointiin” eli estävät munasolun hedelmöitymisen. Näin siis aloitteen selitysosassa lukee. Aloitteen tekijälista koostuu pelkistä miehistä, lukuun ottamatta erään aloitteen tekijän vaimoa, mutta muuten kansalaisaloite, joka koskee naisen oikeutta omaan vartaloonsa, on synnytetty pelkkien miesten voimalla.

Kysyttäessä aloitteen toiselta nokkamieheltä oululaiselta Tommi Matikalta mielipidettä siihen, että mitä mieltä hän on siitä historiallisesta tosiseikasta, että maissa, joissa on olemassa tai on ollut abortin totaalikielto, naiset ovat puoskareiden avulla tai jopa itse tehneet abortin ja tämä on johtanut usein jopa naisen kuolemaan. Tähän Matikka vastaa seuraavasti: ”Ei tappamista pitäisi tehdä lailliseksi sen vuoksi, että tappajalle aiheutuu vahinkoa siitä”. (Lähde, Kaleva)

Nämä mielipiteet edustavat sitä ääriajattelua, joka on täysin yhteneväinen lähes jokaisen valtauskonnon ääärilaidalla. Nainen on miehen vallan alla ja naisen tehtävä on synnyttää lapsia ja toimia synnytyskoneena ja naisen oikeudet on alistettu miesten oikeuksien alle. Mies päättää jopa naisen kehosta, koska nainen on arvoasteikossa miehen alapuolella.

Yllä olevalla kommentilla Matikka tulee kutsuneeksi abortin tehneitä tappajiksi ja samalla osoittaa mielipiteensä siitä, että jos nainen tekee abortin laittomasti ja kuolee sen johdosta, niin omapa on vika.

Matikka kertoo sanomalehti Kalevan haastattelussa aloitteentekijöiden edustavan laajaa joukkoa kristittyjä. Vaikka äärikonservatismi ja äärioikeistalaisuus on meidänkin maassamme ollut nousussa, niin epäilenpä, että kyseessä olisi laaja joukko yhtään mitään. Silti on huolestuttava ilmiö, että tällaisia naisten oikeuksia polkevia esityksiä edes tuodaan esille. Esitys, joka pohjautuu silkalle julmuudelle ja naisvihalle.

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin mukaan täydellinen aborttikielto on lisännyt nuorten naisten itsemurhayrityksiä ja äitiyskuolleisuutta. Amnestyn mukaan totaalinen aborttikielto, johon sisältyy mukaan myös raiskauksesta tai insestistä alkanut raskaus, rinnastuu kidutukseen ja on väkivaltaa naisia kohtaan. Tällaista täyskieltoa ollaan kansalaisaloiteella hamuamassa siis Suomeenkin. Vaikka aloitteella ei ole mitään mahdollisutta edetä eduskuntaan asti, niin hiljaiseksi aloite vetää.

Olkoonkin niin, että tällaiset aloitteet, jossa Suomeen vaaditaan abortin täyskieltoa ovat merkki äärikonservatiivisuuden viimeisistä kuolonkorahduksista, niin asia on siinä mielessä merkittävä, että se on nostettava esille, koska hiljaisuus väkivallan edessä ei ole koskaan hyväksi.

Ja tämä aloite on kokonaisuudessaan silkkaa väkivaltaa ja vihaa naisia kohtaan.

Milloin aivan jokainen mies ymmärtäisi, että heillä ei ole päätäntävaltaa naisen kehoon? Vaikeaa asian ymmärtäminen tuntuu olevan.

X