havaintoja parisuhteesta

”Naista saa ja pitää rankaista väkivallalla”

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

”Kirjoitan tämän viestinä, koska haluan pysyä anonyyminä. Ensinnäkin, kiitos kun otat lähisuhdeväkivaltaa rohkeasti esille. Työskentelen turvakodissa ja teen siis työtä lähisuhdeväkivallan uhrien kanssa.

Näiden ”joukojen” kommentit kertovat karua totuutta parisuhteiden sisällä tapahtuvasta väkivallasta ja kontrollista. Nainen on huora jos käy kaupassa tai naapuri erehtyy sanomaan päivää. Ja naista saa sekä pitää rankaista väkivallalla. Mies sanelee kaiken, siis aivan kaiken. Lopulta joudut lopettamaan työnkin, koska huoraat siellä kuitenkin. On helppo sanoa että lähde, mutta miten voi aloittaa kaiken alusta ihminen, joka on alistettu ja nöyryytetty? Saatu uskomaan ettei ole mitään eikä minkään arvoinen. Ja jos lähdet ja eroat, pahimmassa tapauksessa joudut eron jälkeisen vainon uhriksi. Ja siitä voi alkaa vuosien helvetti sen entisen helvetin perään.

Ja kyllä, väkivaltaa käyttää myös naiset ja miesten kokema väkivalta jää monesti piiloon. Silti se on eri keskustelu. Tilastot kertovat karusti miksi. Suomalaiselle naiselle kaikkein vaarallisin ihminen on suomalainen mies. Ja yleensä vielä se oma puoliso.”

Lue myös

X