Havaintoja parisuhteesta

Netflix-maraton

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Uskon yhä rakkauteen joka voi johtaa kahden ihmisen elämänmittaiseen tarinaan. Olen neljäkymmentäyksi ja vielä se ei ole onnistunut. Haluan onnistua.

Rakkauden pitää olla vahvaa ja sen kuuluu olla näkyvillä. Se pitää heittää alastomana keittiönpöydän päälle ja painautua sitä vasten. Se pitää puristaa tiukasti kahden ihmisen väliin niin, että se ei pääse mistään kulmasta pakenemaan. Se pitää etsiä huulilla toisen ihmisen huulilta. Se pitää hitaasti nuolemalla sytyttää rakkaansa vartalolta. Se pitää kirjoittaa vahvoina sanoina näkyväksi niin, että kenenkään ei tarvitse arvailla. Rakkaus on kuin entisajan Tamagotchi, jos sitä ei päivittäin ruoki, se kuolee.

Muistatteko sen biisin, jossa lauletaan, että ei rakkaus käyttämällä kulu, se vahvistuu. Rakkaus ei saisi olla kuin kerran viikossa katsottava teeveesarjan jakso. Rakkaus tulisi olla kuin päivittäiset iltauutiset (myös viittoma- ja selkokielellä) ja säännöllisesti harrastettava Netflix-sarjamaraton, jota katsotaan kymmenen jaksoa putkeen tauotta. Onhan tässä elämä aikaa tehdä rakkautta, mutta pitää muistaa, että elämä on aikarajallinen seikkailu. Siitä ei koskaan tiedä. Ei kannata tuudittautua sen pitkäkestoisuuteen. 

Rakkaus on otettava heti. Öljyttynä tai ilman, mutta se on otettava. Se pitää ottaa monin eri tavoin ja täysillä. Mitä rohkeammin sen ottaa, sitä paremmalta se tuntuu. Enkä minä tässä kirjoita pelkästään seksistä, jos te sitä ajattelette. Jos on vaihtoehtona tehdä asioita täysillä ja intohimolla tai jarrutellen ja puolivaloilla, niin miksi valita jälkimmäinen vaihtoehto?

Pitää löytää asenne. Asenne, jonka avulla murtaa niitä rajoja, joita on eteensä piirtänyt. Eikä rajojen rikkomisen tarvitse olla mikään itseisarvo, koska ei kaikki rajat ole tehty rikottaviksi. Pitää löytää asenne, joka vie perille tavalla, joka tuntuu itselle oikealta ja mieluisalta.

Elämästä pitää ottaa kaikki irti. Miksi asioita olisi tehtävä aina samalla tavalla. Voisiko tehdä toisin, rikkoa välillä kaavaa. Jos illalla ei tee mieli, niin sen kaiken voi tehdä yöllä. Ei elämä siitä rikki mene, jos tekee toisinaan jotain aivan muuta, jotain aivan toisin. Valintojahan tämä elämä on, ihan pienissäkin asioissa.

Minä uskon rakkauteen. Haluan heittää sen keittiön pöydälle ja toivoa, että se kestää sen kaiken liikkeen ja pa(i)non. En minä sitä häpeä myöntää. Tänä iltana aion rakastaa pelkillä sanoilla, ei ole vaihtoehtoa. Aion ottaa rakkauden sanoilla. Laittaa peräkkäin sanoja, joista ei jää tarkoitus epäselväksi. Minulla on puhelinnumero, jonne laitan viestin. Keittiössäni on pöytä.

Se on vahvaa tekoa. Se kestää. 

Lue myös

X