Havaintoja parisuhteesta

Nuole mua

30.8.2018 Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Kirjoitin muutama vuosi sitten tekstin seksistä, jossa laajensin seksin tarkoittamaan muutakin kuin muutaman minuutin kestävää panemista. Siis sitä toimintaa, jossa pippeli menee satunnaisia kertoja pimpissä edestakaisin. Tuli vastaan palautevyöry. Luin palautteet hetki sitten uudestaan. Kerrankin olin saanut miehet kirjoittamaan.

”Näin kirjoittaa mies, joka ei saa koskaan pesää.”

”Pitää olla melkoisen kuiva seksielämä, jos saa suutelemisen tuntumaan seksiltä.”

”Joo, ei ne lapset nuolemalla synny.”

Tästä kaikesta innostuneena on aika päivittää suomalaisen 42-vuotiaan miehen käsityksiä seksistä. Olen äärimmäisen tyytyväinen seksielämääni, vaikka olen ollut jo kuukauden naimisissa. Avioliitto ei ainakaan toistaiseksi ole tappanut hyvin alkanutta seksielämää. Elän etäsuhteessa emmekä näe vaimoni kanssa läheskään joka päivä, emme aina edes joka viikko. Voisi kuvitella, että kaikki tämä aiheuttaa vakavaa seksuaalista puutostilaa. Mutta kun ei aiheuta. Tuntuu, että minulla on seksiä silloinkin kun emme ole samassa kaupungissa. Ei tietenkään sitä fyysistä laatua, vaan jotain ilmassa väreilevää tunnetta.

En nimittäin ole kääntänyt kelkkaa suhtautumisessa seksiin, joka on hyvin paljon kaikkea muuta kuin pano. Esileikkiä voi harrastaa esimerkiksi sanoilla. Pienetkin asiat pitävät yllä seksuaalista vireystilaa, jonka voi sitten helposti sopivilla hetkillä fyysisesti purkaa viikon kestäneen esileikin jälkeen. Kun sitähän se seksi on. Toisen ihmisen tarpeiden huomioimista ja toisen ihmisen kokonaisvaltaista huomioimista.

Arjessa tapahtuvia pieniä vihjailevia kosketuksia, merkitseviä ilmeitä tai lauseita, joissa palaa halu toista ihmistä kohtaan. Ei mieskään toimi pelkkää käynnistysnappia painamalla. Mies pitää esileikkiä tilaan, jossa hänellä ei ole kuin mielikuvitus ja yhdessä laaditut rajat tehdä kaikkea ihanaa ja molemmille nautinnollista.

Ei siis eroa naisesta millään tavalla.

42-vuotiasta suomalaista miestä kiihottaa seksikumppanin aito heittäytyminen. Hänen ei tarvitse voihkia ja kuolata kuin joissain pornoelokuvissa. On lähinnä epäkiinnostavaa harrastaa seksiä kliseisen seksinuken kanssa, joka on vain antavana osapuolena, vaan ihmisen, joka vaatii ja haluaa myös itselleen. Kauneimpia sanapareja joita mies parisuhteessaan saa kuulla on: ”Nuole mua.”

Seksi tarvitsee ympärilleen tilaa ja aikaa. On täysin ymmärrettävää, että pikkulapsiarjessa intiimi kanssakäyminen on vaikeampaa ja vaatii enemmän kekseliäsisyyttä tai kykyä valvoa iltaisin vähän pidempään. Toki esimerkiksi tuntemani kolmen lapsen vanhemmat ovat oppineet rakastamaan viikonloppuaamuisin televisiosta tulevia lastenohjelmia. Se on juuri sitä kekseliäisyyttä ja mahdollisuuksien tehokasta hyötykäyttöä. Sitä, että arvostaa omia ja puolisonsa seksuaalisia tarpeita eikä hirttäydy tekosyiden tai selitysten alle. Seksi pikkulapsiarjessa loppuu silloin, kun itse sen lopettaa.

Minulla on ollut parisuhde, joka päättyi yli kahden vuoden seksittömyyteen. Seksi on parhaimmillaan sitä, että oikean ihmisen kanssa uskaltaa matkustaa kohti sellaista nautintoa, jossa ei ole ennen käynyt. Seksi on parhaimmillaan myös sitä, että sen avulla pääsee lähemmäksi rakastamaansa ihmistä. Ehkä lähemmäksi kuin millään muulla tavalla voi päästä. Se ei ole pelkkää seksuaalisen tarpeen tyydyttämistä ja purkamista. Se on paljon enemmän ja syvempää. Se on toisen ihmisen koskettamista.

Pahinta seksittömyydessä ei ole laukeamisen vaan kosketuksen ja koskettamisen puute. Se, että ei koe olevansa toisen silmissä haluttava. Ymmärrys siitä, että toinen ei halua edes koskettaa.

Loppujen lopuksi seksi on yksi nautinnollisimmista tavoista kertoa toiselle, että rakastaa häntä.

Tunnen olevani syvästi rakastettu.

Lue myös

Suosittelemme