Havaintoja parisuhteesta

Nyt ei ole aika olla vastuuton ja välinpitämätön!

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Olemme ajautuneet jälleen tilanteeseen, jossa korona on päässyt leviämään liian nopealla vauhdilla. Sen vuoksi esimerkiksi meillä täällä Tampereella suljetaan tällä viikolla kaikki uimahallit, julkiset tilat, sisäurheilutilat ja yli kymmenen hengen tilaisuudet kielletään.

Samaan aikaan, kun korona on päässyt leviämään ja sairaalapotilaiden että kuolemantapausten määrä on nousussa, on netissä alkanut levitä ketjukirje, jossa vähätellään sairautta. Kyseisessä julistuksessa kehotetaan ihmisiä halaamaan muita ihmisiä ja olemaan välittämättä pelon ilmapiiristä, jota ympärillemme yritetään luoda. Koronahan on vain flunssa.

Kyseessä on harvinaisen vastuuton lausuma ja sen levittäminen on tässä tilanteessa hyvin vaarallista. Erästä hoitajaa lainaten:

Kiehun vihasta, kun olen omassa somefeedissäkin nähnyt ihmisten jakavan tuota disinformaatiota levittävän salaliittoteoreetikkojen julkaisun. He eivät ole näkemässä, mihin heidän vastuuttomuutensa pahimmillaan johtaa, mutta minä olen.

Nuorin tällä hetkellä tehohoitoa koronan vuoksi saava on 27 -vuotias.

Muutamassakin lehdessä oli perjantaina kuva erään kauppakeskuksen pihasta, jossa satapäinen ihmisjoukko jonotti ovien avaamista, koska oli surullisen kuuluisa Black Friday -päivä. Ihmiset olivat täysin toistensa iholla ja osa jopa ilman maskia. Omalla tavalla kuva kiteytti ajan henkeä. Mitäpä omalla ja muiden terveydellä, kun television saa muutaman satasen halvemmalla.

Samaan aikaan esimerkiksi moni esiintyvä taiteilija on menettänyt syksyn kaikki työnsä koronarajoitusten suhteen. Heille tuollaiset kuvat ovat märkä rätti suoraan päin kasvoja. Jos itsekkyydestä puhutaan, niin sellaisen ihmisen, joka on seissyt valtavassa väentungoksessa ilman maskia, ei kannata syyttää tästä eteenpäin itsekkyydestä yhtään ketään. Toki suurin vastuu tässä asiassa on kauppakeskuksen johtajalla. Silti jokainen on vastuussa omista arvovalinnoistaan.

Eivätkä hekään voi muiden ihmisten itsekkyyteen puuttua, jotka jakavat salaliittoteoreetikkojen julkaisua koronasta omalla sosiaalisen median alustallaan. Sairauteen, johon maailmanlaajuisesti on kuollut noin miljoona ihmistä, ei ole parannuskeinona välinpitämättömyys ja julkinen kehottaminen olla välittämättä virallisten tahojen koronasuosituksista. Korona ei ole mielipide, vaan fakta.

Siksipä meidän kaikkien pitää vielä jaksaa. Olemme menossa muuten jälleen kohti koko yhteiskunnan sulkemista. Vastuullinen, yhteishyvällinen ja muita ajatteleva ihminen tekee tässä ajassa kaikkensa, jotta tulisi vielä sekin päivä, jolloin voisimme hyvillä mielin halata vastaantulijoita. Mitä vastuullisempia olemme, sitä lähempänä tuo päivä on, joten älkää jakako koronadenialistien julkaisuja. Pahimmillaan teko on hengenvaarallinen.

Meille on aina jankutettu, että kärsivällisyys on hyve. Nyt jos koskaan olisi sen aika.

Lue myös

X