Havaintoja parisuhteesta

”Olemme eläneet yli 20 vuotta vapaassa suhteessa”

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

”Meillä avointa suhdetta on eletty koko meidän yhdessäoloaika, eli yli 20 vuotta. Avioliittomme vapaudesta ei kerrota lähes kenellekään juuri tämän mainitsemasi kaksinaismoralismin ja tekopyhyyden takia. Siitä tietävät vain meidän seksikumppanit ja hekin sen vuoksi, että meistä on reilua kertoa, että ollaan hakemassa vain ja ainoastaan seksiä, ei mitään suhdetta. Ei ole yksi eikä kaksi kertaa, kun olen kuullut toimivani väärin kun elän vapaassa avioliitossa ja sanojana on ollut naimisissa oleva mies, jonka kanssa olen juuri viimeisen parin tunnin ajan harrastanut seksiä. Okei, ehkä hän toimii oikein kun pettää vaimoaan ja minä väärin, kun teen se luvan kanssa? Tässä tämä outo kaksinaismoralismi.

Vapaita suhteita on varmasti monenlaisia, mutta meillä vapaus on nimenomaan vapautta seksin harrastamiseen muuallakin kuin aviovuoteessa. Meillä ei ole lupa alkaa ylläpitämään oikeita suhteita tai rakastumaan muihin ihmisiin. Rakkaus, kumppanuus ja ystävyys kuuluu vain meille kahdelle. Seksiä sen sijaan voi harrastaa ihmisen kanssa, joka herättää seksuaalisen mielenkiinnon.

Meille nämä satunnaiset vieraissa käynnit ovat yhden illan juttuja ja ovat ikään kuin osa meidän seksiä, kai sitä esileikiksikin voisi kutsua, sillä jokaisen vieraissa käynnin jälkeen meillä harrastetaan kotona seksiä, jossa kiihotetaan toinen toistamme niillä jutuilla mitä vieraissa on tapahtunut. Joitakin ihmisiä kiihottaa sitominen, toista roolileikit, meitä taas kiihottaa kuulla/nähdä mitä oma puoliso tekee vieraissa. Tiedän minkälaisista ihmisistä mieheni viehättyy ja aina kun liikutaan yhdessä, supattelemme toisillemme, että tuossa olisi sinulle ihana nainen/mies.

Ja ei, meillä ei juosta jatkuvasti vieraissa. Voi mennä viikkoja, kuukausia tai vuosia, että kumpikaan ei ole ottanut vierasta ja voi olla aikoja, jolloin on useampi seikkailu lyhyessä ajassa.  Ja ei, seksiä ei harrasteta kenen tahansa kanssa. Meillä molemmilla on aika valikoivakin maku seksikumppanin suhteen.

Ja ei, meillä lapset eivät kasva kieroon meidän seksimieltymystemme takia. He tietävät meidän seksielämän ihanuudesta ihan yhtä vähän kuin missä tahansa muissakin perheissä, eli eivät juuri mitään. Toki sen, että vanhempansa harrastavat edelleen seksiä ja ovat onnellisia yhdessä.

Ja ei, meillä ei riidellä tai mustasukkailla asian takia. Seksi nyt on vain meidän molempien mielestä asia, jolla ei tarvitse olla mitään tekemistä rakkauden kanssa. Olemme molemmat erittäin seksuaalisia ihmisiä ja olemme alusta asti tienneet, että kumpaakin meistä kiinnostaa seksi paitsi toistemme kanssa myös muiden ihmisten kanssa. Jos meistä jommasta kummasta ikinä tuntuu siltä, että halutaan siirtyä harrastamaan seksiä vain toistemme kanssa, niin sitten siirrytään. On ollut aikoja, jolloin elämä on nakellut kapuloita rattaisiin ja silloin on sovittu, että vieraat jätetään nyt jäähylle ja sovitusta on pidetty.

Ja kyllä, meillä todella rakastetaan (ja rakastellaan) ja tehdään se täysillä. Rakkautta ilmaistaan sanoin ja teoin ihan joka ikinen päivä. Me olemme juuri se pariskunta, jolta kysellään, että kertokaa nyt mikä on teidän onnellisen liiton salaisuus ja miten te aina vain jaksatte huomioida, kehua ja pitää hyvänä toisianne ja näyttää rakkauttanne niin avoimesti. Juuri nämä ihmiset tuomitsevat avoimet suhteet samalla kun ihailevat meidän onnellista liittoamme, tietämättä siitä, että elämme vapaassa suhteessa.

Toki ymmärrän, että on olemassa ihmisiä, jotka eivät tällaiseen avoimuuteen pysty, mutta meille tämä malli sopii todella hyvin. Nautitaan siitä läheisyydestä ja avoimuudesta mikä meidän parisuhteessa vallitsee ja iso syy siihen on suhteemme vapaus, kun mitään tekoja tai ajatuksia ei tarvitse salata puolisolta Usein kun luen palstaasi, herää kysymys, että miksi ihmiset tekevät parisuhteistaan niin vaikeita ja ahdistavia vankiloita, jossa ei kenelläkään ole hyvä olla?”

Lue myös

X