Havaintoja parisuhteesta

”Olen äärettömän kiitollinen tyttärestäni”

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta
Jos vielä toivot äiteihin liittyvää tekstiä, jakaisin mielelläni tyttäreni antaman kortin tekstin. Kuvaamaan seuraavan sukupolven kauneutta. ”Intronkin” saa julkaista.
Olen kolmen lapsen äiti. Keskimmäinen lapsistani on kuollut. Sen seurauksena minulla on ollut useampia masennusjaksoja enkä ole aina jaksanut olla kovin hyvä äiti. Mutta olen tehnyt kovasti töitä itseni kanssa. Olen samalla käsitellyt menneiden sukupolvien valuttamaa taakkaa, poistanut häpeää ja syyllisyyttä sekä etsinyt itselleni onnea ja nautintoa. Se on ollut tuskallista työtä. Mutta kaikki se kipu ja työ on ollut tärkeää ja merkityksellistä. Sen todisti pian 17-vuotiaan tyttäreni ajatukset, jotka sain äitienpäiväkortissa. Olen kiitollinen siitä, että seuraava sukupolvi osaa olla jotain näin kaunista:
”Hei äiti. Tänä äitienpäivänä haluan kertoa sinulle, kuinka paljon sinua arvostan. Olet läheisin naismallini minulle ja olet opettanut minulle valtavasti naiseudesta ja elämästä. Arvostan suuresti arvoja, joita kannat, erityisesti yhdenvertaisuutta, rakkauden tärkeyttä ja kiitollisuuden näyttämistä. Sinulle on helppo puhua, koska olet niin avarakatseinen ja ymmärtäväinen. Olet opettanut minulle myös sen, miten tärkeää on osata näyttää rakkautta ja kiitollisuutta sekä ottaa niitä vastaan. Olet opettanut sen, että rakkaiden ihmisten eteen tehdään töitä, mutta huonosti kohtelevia ei tarvitse eikä saakaan katsella. Näitä arvoja olen perässäsi yrittänyt toteuttaa.
Rakkaudella muistelen yhteisiä muistojamme. Rakkaudella katson kehoasi, sitä kautta opin omaanikin rakastamaan. Rakkaudella katson, kun naurat, juttelet ihmisille ja rakastat, elät elämääsi. Rakkaudella teen sinulle asioita, koska tiedän, että arvostat niitä. Rakkaudella kiitän.
Haluan, että muistat aina, miten vahva, kaunis, arvokas, hyväsydäminen ja rakas sinä olet minun silmissäni. Olet kokenut elämässäsi kaikenlaista, mutta siltikin jaksat jatkaa eteenpäin ilolla ja rakkaudella. Arvostan sinua valtavasti. Kiitos, että olet äitini. Ihanaa äitienpäivää! ”
Tämän parempaa äitienpäivälahjaa en voisi kuvitella. Olen äärettömän kiitollinen tyttärestäni.
X