Havaintoja parisuhteesta

”Olen ollut sairaalloisesti mustasukkainen, josta päässyt irti”

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

”Täällä myös yksi mustasukkainen ja olen ollut sairaalloisesti mustasukkainen, josta päässyt irti.

Olin suhteen ensimmäiset viisi vuotta sairaalloisen mustasukkainen ja suhde meinasi kaatua monesti. Mies harrasti ja tapasi kavereita ja itse kävin töissä ja nysväsin kotona ja mietin kauhukuvia mitä se nyt tekee ja laittelin viestejä perään. Sitten aloitin itse harrastuksen ja kuntoilun, aloin pitämään itsestäni huolta. Siinä koheni itsetunto ja sain myös itsevarmuutta parisuhteeseen.

Olemme olleet 24 vuotta yhdessä, suhteessamme on ollut alamäkiä ja niistä kaikista on selvitty puhumalla ja rakastamalla.
Edelleenkin mustasukkaisuus on minussa ja epäilyttää ja mieltä kaivaa kun mieheni lähtee johonkin mutta pahin on kun lähtee juomaan eli kännissä estottomuus häviää monella. Miehen baari-illat kavereitten kanssa on elämäni pahinta aikaa mutta en laittele viestejä vaan keskityn itselle tärkeeseen juttuun, yleensä vietän lasten kanssa laatuaikaa tai lähden käy salilla/ teen käsityötä/ näen tai soitan ystävälle. Annan miehen nauttia rauhassa illasta.

Vaikeata on mutta ajan kanssa oppinut omassa päässä kontrolloimaan ajatuksia. Puolison kanssa puhuminen on kaiken tärkeintä! Kun pystyy puhumaan avoimesti kaikesta niin se tuo suhteeseen rauhan. Tsemppiä teille mustasukkaisuuden kanssa painiskeleville!”

X