Havaintoja parisuhteesta

”Olen onnekas, kun jaat kanssani oman sielusi”

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

”Tässä on tämmöinen julkinen seksiin verhottu rakkaudentunnustus tai rakkaudentunnustukseen verhottu seksitarina kumppanilleni

Mulle seksi on vaikea aihe. Siitä on vaikea puhua. Siitä on vaikea nauttia. Näin olisin sanonut vuosi sitten jos oltaisiin kysytty tarinoita seksistä. Minut on kuitenkin rakastettu ja koskettu ehjäksi.

Koin nuorena häpeää siitä, että en ymmärrä sukupuolia, en sitä kahtiajakoa miehiin ja naisiin. En näe ihmistä katsoessa sukupuolta, näen vain ihmisen. Sitä voi olla hankala ymmärtää, jos ei näe samalla tavalla. Ihastun ihmiseen. Siihen miten ihminen näkee itsensä, miten hän kantaa itsensä, menneisyyksineen, nykyisyyksiineen ja tulevaisuuksineen. Ihastun tiettyihin luonteenpiirteisiin, varsinkin älykkyyyteen ja keskustelutaitoihin.

Itse osaan vasta tässä suhteessa nauttia. Nauttia omasta nautinnosta. Nauttia nautinnon antamisesta toiselle. Antaa koskettavaksi pienimmänkin repeämän sielussa ja ihossa sekä koskettaa toisen sielun ja ihon repeämiä. Olen myös oppinut, että pitää kuunnella itseään ja pyytää kunnioitusta omia rajoja kohtaan. Seksiin on myös oikeus sanoa ei. Ja siitä ei saa kantaa syyllisyyttä. Ihan yhtä lailla kun ihmisellä on oikeus tulla kosketuksi kunnioittaen, on oikeus myös koskemattomuuteen ja sitä pitää kunnioittaa ihan yhtä paljon.

Kiitos sinulle siis rakas, että näet minut minuna. Että saat minut tuntemaan itseni kauniiksi, haluttavaksi ja arvokkaaksi vaikken vielä aina itse usko niin. Kiitos, että halaat ja suutelet pois jokaisen kyyneleen, minkä toiset minua koskettaneiden muistot vieläkin saavat aikaan. Sinun kosketuksesi tuntuu hellältä, rakastavalta ja turvalliselta. Katsoessani sinua näen iloa, rakkautta ja varmuutta, vaikka välillä on hankala uskoa että minä olen niiden kohde. Seksimme on jotain sellaista mitä en ajatellut, että voisin koskaan kokea. Se on samalla herkkää ja rajua, uutta ja tuttua, varmaa ja epävarmaa.
Minulle seksi on äärimmäisen intiimiä. Se on meidän välistä. Tuntuu kuin paljastaisi koko sielunsa toiselle ollesssaan alasti toisen edessä.

Olen onnekas, kun jaat kanssani oman sielusi.”

X