Havaintoja parisuhteesta

”Olen parisuhteessa mukavuudenhalusta ja siksi että en halua olla yksin”

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

”Luin tekstin naisesta joka on avioliitossaan elintason vuoksi. Tekstissä nainen kertoi saavansa läheisyytensä ja seksinsä rakastajiltaan ja elintason mieheltään.

Itse elän kulississa myös, mutta verrattuna tarinan naiseen minulle ei ole seksiä omassa suhteessa eikä suhteen ulkopuolellakaan. Elän siis selibaatissa tosiin ihmisiin nähden. Seksuaaliset haluni hoidan itse, vaikka onkin niin, että minulla ei niitä juurikaan edes ole. Oma kulissini eroaa tarinan naisen kulissista myös siten, että minulla ei ole rikasta miestä eikä elintasoa ympärillä.

Minua pitää tässä suhteessa pelko siitä, että jään yksin. Luin kommenttikentältä naisen kommentin, jossa hän kertoi syykseen tyhjässä suhteessa olemiseensa mukavuudenhalun, pelon siitä että jää yksin ja että lapsia on helpompi hoitaa kahden aikuisen voimalla. Minulla on täysin sama tilanne. Minä koen mahdottomana ajatuksena sen, että jäisin yksin lasteni kanssa. Olen siksi tehnyt päätökseni, että olen tässä suhteessa niin pitkään kun lapset lähtevät maailmalle. Siihen on vielä aikaa yli kymmenen vuotta, mutta valitsen senkin uhalla lapseni, vaikka minulla ei olisi seksiä seuraavaan kymmeneen vuoteen.

Olen hyvin perhekeskeinen ihminen ja lapseni ovat minulle kaikki kaikessa. Mieheni valitsin sen perusteella, että hän alkaisi isäksi lapsilleni. Hän onkin ihan hyvä isä ja hoitaa rooliaan isänä mallikkaasti. Ei aivan niin kuin mielikuvissani sen ajattelin, mutta lapset ovat toki vielä sen verran pieniä, että mies voi vuosien myötä oppia. Erossa menettäisin lapsiltani toisen aikuisen ja mitä minä saisin tilalle? Rikkinäisen kodin ja toisen ihmisen avun.

Myönnän olevani suhteessa mukavuudenhalusta, sillä arki sujuu helpommin, kun sitä on jakamassa kaksi aikuista. Mieheni on suhteellisen paljon poissa kotoa, mutta minulla on niin pieni sosiaalinen piiri ja tarve kodin ulkopuoliselle menoille, että mieheni pystyy paikallaolollaan turvaamaan minun tarpeeni päästä välillä jonnekin muualla. Mahdollisen eron myötä tuokin mahdollisuus pienenisi.

En usko edes että saisin eron jälkeen uuden parisuhteen nopeasti itselleni. Ajatus että minun pitäisi olla pitkä ajanjakso ilman parisuhdetta ahdistaa minua. Minä olen parisuhde- ja perheihminen ja jos minulla ei sellaista ole ympärillä, niin minulla ei ole mitään. Siksi minä halua tässä suhteessa pysyä, sillä perhe-elämä voittaa kirkkaasti suhteessa siihen, että parisuhteessa olisi enemmän vipinää. Meillä on suhteemme alussa sitä ollut ja uskon että sen kantaa nämä vuodet, kun sitä ei enää ole.

Jokainen meistä elää omannäköistä elämää ja suhdetta niin kuin täälläkin sivustolla on siitä kirjoitettu. Minun tapani olla suhteessa on tämä ja se riittää minulle.”

Lue myös

X