Havaintoja parisuhteesta

”Olen yli kolmekymmentä, enkä ole koskaan harrastanut seksiä”

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Ei toisten onni ole muilta pois sanotaan. Ei se olekaan. Itse olen iloinen kaikkien niiden ihmisten puolesta, joita elämä kohtelee hyvin. Ihanaa, että ihmiset saavat haluamansa ja ihanaa, että ihmiset kohtaavat aitoa onnea. Tänään ääneen blogissani pääsee nainen, joka ei ole löytänyt onneaan ja joka ei varauksetta voi iloita muiden ihmisten onnesta. Kun olette lukeneet tarinan, niin varmasti ymmärrätte syyn siihen, että miksi näin on.

”Olen yli kolmekymppinen nainen ja en ole koskaan seurustellut, vaikka olisin halunnut. Itsetuntoni on aivan maassa, sillä koen, että en kelpaa kenellekään, että olen liian ruma, liian huono ja liian vähän kaikkea. Kaipaan ihmistä elämääni, niin että sattuu. Se on yksi syy sille, että en voi varauksetta olla onnellinen ystävieni ja muiden kohtaamasta onnesta, koska se alleviivaa omaa onnettomuutta.

Vihasin ennen tätäkin sivustoa. Vihasin siksi, että sivustolla hehkutettiin rakkautta, jota minulla ei ole koskaan ole ollut. Miten voi innostua havainnoista parisuhteista, jos ei ole koskaan ollut parisuhteessa. Tämän lisäksi minua hävettää, olen yli kolmekymmentä, enkä ole koskaan harrastanut toisen ihmisen kanssa seksiä. Kuinka säälittävää onkaan olla neitsyt tämän ikäisenä. Helvetin säälittävää.

Olen miettinyt, että miten voi kaivata jotain sellaista, jota ei ole koskaan kokenut. Kaipaan rakkautta ja parisuhteita muiden ihmisten kautta. Tekisi mieli huutaa täyttä kurkkua, kun luen ihmisistä, jotka eivät pidä huolta siitä, mitä ovat elämäänsä saaneet. Ihmisen, jota rakastaa. Silti lukiessani tämänkin blogin tarinoita, tuntuu kuin se olisi monelle se ja sama, että onko elämässä ihminen vai ei.

Tämä tuntuu epäreilulta. Toiset suhtautuvat täysin välinpitämättömästi sellaiseen, jota minä kaipaan elämääni jopa niin paljon, että minuun sattuu. Vaihtaisin osani ihan minä tahansa hetkenä.

Tiedättekö, että miltä tuntuu pelätä sellaista asiaa, että jää koko elämänsä aikana ilman. Jää koskemattomaksi saarekkeeksi. Kuihtuu lopulta pois ilman, että kukaan olisi koskaan herännyt ihan siitä viereltä. Kuihtuu pois ilman, että tietäisi, että miltä tuntuu, kun toinen ihminen haluaa sinua ja sinä haluat häntä niin paljon, että molemmat vapisevat nautinnosta. En minä tiedä, että vapiseeko ihminen nautinnosta. Olen nähnyt seksiä vain elokuvista.

Olen käynyt treffeillä. Olen ollut kirjautuneena moneen eri seuranhaku palveluun. Olen mielestäni ihan tavallisen näköinen nainen. Ehkä hieman liian arka ja vetäytyvä. Treffit eivät ole koskaan johtaneet mihinkään, koska olen niin epävarma ja pelokas. Ystäväni sanoi minulle, että baarista saisi varmasti yhden yön seksiseuraa, koska siellä liikkuu kiimaisia ihmisiä. Olen ajatellut, että en halua olla vain jonkun pano, mutta olen tullut toisiin ajatuksiin, sillä jos se on ainoa tapa päästä neitsyydestä, niin sitten olen jonkun pano. Eipähän ainakaan jää koko loppuelämäksi ilman.

Vaikka haluankin päästä kokeilemaan seksiä, niin enemmän minä kaipaan sitä, että olisi ihminen, joka rakastaisi minua ja jota minä rakastaisin. Haluaisin lapsia, mutta siinäkin asiassa ahdistaa se, että vuosi vuodelta vanhenen ja kohta en voi niitä edes saada. Meistä ikisinkuista sanotaan, että olemme liian nirsoja. Ehkä jotkut ovatkin. Minä en koe olevani. Haluaisin vain ihmisen, joka haluaisi herätä minun vierestäni.

Anteeksi tämä avautuminen. On vain helpottavaa kirjoittaa jollekin tästä asiasta. En ole koskaan törmännyt siihen, että joku kirjoittaisi tästä aiheesta ja kun sinä käsittelet rakkautta monipuolisesti täällä, niin ehkä tämäkin aihe voisi olla hyvä nostaa esille.

Pelkään, että jään loppuelämäkseni yksin.”

Ihmisten yksinäisyys on kasvussa Suomessakin. Osa yksinelävistä haluaa elää yksin ja se on vapaaehtoinen valinta. Osa ei halua ja he kärsivät siitä. Vaikka tämä oli naisen kirjoittama tarina ja naisen näkökulmasta, niin ehkä vielä yleisempi ongelma yksinäisyys on miehille, jotka haluaisivat parisuhteen ja perheen, mutta eivät sitä koskaan tule saaneeksi.

No, on kyse sitten miehistä, naisista tai jostain siitä väliltä, niin yksinäisyys, jota ei ole itse valinnut, on aina tragedia sen kokijalle.

Lue myös

X