Havaintoja parisuhteesta

Oletko koskaan joutunut kalukuvan uhriksi?

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Jo muutaman vuoden vanha Helsingin Sanomien artikkeli ”Miksi miehet lähettävät naisille kuvia omasta peniksestään?” kirjoittajana toimittaja Taika Dahlbom saapui silmilleni, kun etsin aiheesta materiaalia internetin syöveriestä.

Tarkemmat teistä voivat miettiä, että miksi ihmeessä haen materiaalia kyseisestä aiheesta näin alkaneen viikon kunniaksi?

Sain viestin, jossa kikkelikuvan saanut nainen toivoi minulta tekstiä, jossa muistuttaisin kuvien lähettäjiä siitä, että noin yksi nainen miljoonasta saattaa tykätä kyseisestä toiminnasta. Muistutin naista siitä, että saattaa olla, että lukijani eivät koostu kyseiseen ryhmään kuuluvista miehistä, mutta luettuani Helsingin Sanomien artikkelia aiheesta, päätin silti tarttua aiheeseen.

Artikkelissa nimittäin kerrotaan yhdysvaltalaisesta tutkimuksesta, jonka mukaan 19-40 -vuotiaista naisista joka kolmas on joskus vastaanottanut kalukuvan. Eniten kalukuvia itsestään tutkimuksen mukaan lähettää 40-50-vuotiaat miehet. Kalukuvia lähettävät myös naiselle entuudestaan tutut miehet, mutta suurin osa kalukuvien lähettäjistä on entuudestaan naiselle vieraita miehiä.

Usein kalukuvia lähettävät miehet sellaisessa tapauksessa, jossa mies on päässyt esimerkiksi nettideittisovelluksen kautta kontaktiin naisen kanssa ja muutaman lämmittelyviestin jälkeen lähettää sanojen sijaan oman elimensä kuvan. Mikä hämmentävintä, usein mies ajattelee sen nopeuttavan treffeille pääsyä. Kalukuva on ikään kuin käyntikortti suoraan naisen sydämeen ja sitä kautta jalkojen väliin.

Eilen aiheesta kirjoitti Twitteriin nainen, joka muutama päivä sitten tuli twiitissään maininneeksi, että oli ostanut liukuvoidetta kaupassa käydessään. Kyseessä oli harmiton twiitti, jossa pohdittiin liukuvoiteen ostamiseen liittyviä tunteita. Tänään kyseinen nainen twiittasi, että kyseisen twiitin jälkeen on saanut vastaanottaa kalukuvia muutamalta tuntemattomalta mieheltä. Miksi? No siksi, koska miesten mielestä liukuvoiteen ostamisesta julkisesti kertominen tarkoittaa samaa asiaa, kuin että tule ja pane minua. Täällä sinua, ihana kalumies, odottaa nainen ja liukuvoide.

Kalukuvien lähettäminen on seksuaalista väkivaltaa ja seksuaalisen vallan käyttämistä, johon ei pidä suhtautua vain huumorilla. Joskus kalukuvien lähettäjät haluavat vaimentaa naisen, jota inhoavat. Kalukuvien lähettäminen tuntemattomille naisille on silkkaa naisvihaa ja kaikkeen yhteiskunnassa tapahtuvaan vihaan on suhtauduttava vakavuudella.

En tiedä, kuinka yleistä kalukuvien lähettäminen ja niiden vastaanottaminen Suomessa on, mutta aivan marginaalista ilmiötä ei liene kyse. Kalukuvien vastaanottajat reagoivat omalla tavallaan tai ovat reagoimatta, mutta jos kalukuvan vastaanottaminen aiheuttaa pienintäkään ahdistusta, niin asiasta kannattaa avautua, sillä yhdenkään ihmisen ei tarvitse olla altis saamaan läppärinsä tai puhelimensa näytölle yhtäkään kalukuvaa.

Ja lopuksi ihmisille, jotka kalukuviaan lähettävät. Ihan oikeastiko kuvittelette, että tie naisen sydämeen käy kalunsa esiin tuuppaamalla? Jos teillä on pakkomielle omaan kaluunne ja pidätte sitä niin komeana vempaimena, että sen kuvia pitää pitkin maailmaa lähettää, niin lähettämisen sijaan ottakaa peili käteenne ja ihailkaa tuota pientä nakkianne peilin avulla, sillä kukaan muu ei sitä teidän nakkianne halua nähdä.

Lue myös

X