Havaintoja parisuhteesta

”Oletko koskaan saapunut perheen kotiin, josta olisi huomannut miehen olemassaolon?”

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

”Oletko koskaan saapunut perheen kotiin, josta olisi huomannut miehen olemassaolon parisuhteessa muusta kuin väärin asetetuista vaatteista? En minäkään. Maailma on täynnä naisille suunnattuja sisustuslehtiä kun tiedetään että miehillä ei taida edes olla mahdollisuutta tehdä kodistaan oman näköistä. 

Kun tässä sivusta olen seurannut lähipiirini parisuhteita ja heidän kotejaan, niin olen tullut tulokseen että miehet taitavat luovuttaa kaiken päätäntävallan kodista naisille. Tyydytään vain man caveen, jossa saisi edes olla vähän jotain miehen mieleen sopivaa. Tai nykyäänhän sekin on menetetty kun postimerkin kokoiset asunnot eivät enää autotallia sisällä. Ei kuulosta kovin tasa-arvoiselta. 

Eikä kukaan näe tässä mitään ongelmaa. Ei miehet, eikä naiset. Mielestäni tämä vain luo valheellisen kuvan naisille. Jos kodissasi ei ole mitään itselle arvokasta materialistista niin miksi haluaisit siitä pitää huolta? Tähän kun lisätään vielä lähes jokaisessa kirjoituksessasi ilmenevä virheellinen ajatus että naisen tapa on se totuus miten toimia niin saadaan yhtälö, joka ei ole mitenkään mitenkään miehelle edullinen. Tässä kohtaa kenenkään ei kannata ratsastaa ajatuksella että materia on turhaa. Kaikki sitä kuitenkin tarvitsevat jossain määrin elämäänsä tehdessään kodista näköisensä. 

Olisiko kuitenkin niin että olemme opetettu siihen että nainen luo kodin ja mies turvan? Sitten kuitenkin nykyaikana odotamme ihan järkevästi että mieskin luo kotia ja tekee yhtä paljon sen eteen. Ilman kuitenkaan mahdollisuutta että kodissa näkyisi oma kädenjälki. Ja mieshän antaa tässä asiassa periksi, koska logiikka sanoo että liikennevaloperiaatteen mukaisesti tämä ei ole punainen asia. Turha tästä siis on saada sotaa aikaan. 

Vai onko niin että vain miehet on opetettu tähän? Koti on naisen paikka ja siellä määrää matriarkaaliset näkemykset. Miehet tyytyvät kohtaloonsa, kunhan elämässä on joku. Tai ovat vain onnellisia kun kotiin saa tuoda mega-hyper 16k telkkarin dolby-atmosfääri äänillä.”

X