Havaintoja parisuhteesta

”Oliko tämä oma vikani?”

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

”(Oliko se kaikki minun vikaa? Kun kieltää ja pyytää lopettamaan.
Saa tunteen että ainakin henkilökunta välittää ja tekee asialle jotain, vaikka lopputulos oli ihan jotain muuta mitä odotin. Taidettiin jopa samalla poliisikyydillä mennä, minä oikeuslääketieteelliseen ja toinen poliisilaitokselle. Nöyryyttävää ja pelottavaa.)

Muutamia vuosia taaksepäin,  lähdin maailman tärkeimmän ihmisen kanssa laivalle. Tuli joo toki otettua ilolientäkin. Tuo tärkeä meni hyttiin nukkumaan ja itse jatkoin ilottelua. Seuraan liittyi mies, ei se juttelu ihmisten kanssa huonosta ole.

Ihan kaikki ei ole mielen syövereistä noussut. Mutta nämä kaikki muiden tarinat mitä olen lukenut, avasi haavat ja sai ymmärtämään, etten ole asiaa koskaan käsitellyt loppuun. Pettymykseltä, pelolta ja itsesyytöksistä johtuen.

Juotiin ja juteltiin, baarin mentyä kiinni siirryimme hänen hyttiin juomaan. Hän rupesi kopeloimaan, ottamaan vaatteita pois, kielsin. Ehkäisystä tietoakaan. Työntyi sisään. Kielsin, pyysin lopettamaan.

En tiedä, en muista, että kauan tuo edes kesti. Jossakin vaiheessa onnistuin potkasemaan hänet pois päältäni. Keräsin vaatteita ja lähdin itkien. Ilmoitin asiasta, menin hyttiin. Kohta oven takana henkilökuntaa ja lähdettiin putkatiloihin tai vastaaviin selvittämään tapahtunutta.

Muistan vieläkin ne ihmisten katseet. En edes muista mitä kaikkea minulle sanottiin.
Satamassa Suomen puolella poliisit vastassa, samalla kyydillä oikeuslääketieteelliseen tutkimuksiin, toinen poliisilaitokselle. Se oli nöyryyttävää.

Muistan sen kalman hajun, kylmän tutkimuspöydän millä makasin.
Se tuntui ikuisuudelta.
Kun sieltä pääsi yön pimeinä tunteina pois, hyytävään tuuliseen syksyiseen myrskyyn. Itkin.

Jouduin selvittämään pitkään millä pääsen kotiin. Mietin että mitä nyt tulee tapahtumaan.
Kului tovi, ilmoitettiin, että näyttöä ei ole tarpeeksi. Syytettä ei nosteta.
Taas pato murtui.

Olin pettynyt. Vihainen. Syytin itseäni miksi menin sinne hyttiin, miksi näin piti käydä.
Tuon tapahtuman jälkeen ajattelin sen vain olevan minun vikani. Oliko se oma vika? Kuuluiko tämän päättyä näin?”

X