Havaintoja parisuhteesta

”Olipa kerran tyttö joka haaveili rakkaudesta”

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

”Olipa kerran nuori tyttö joka haaveili Rakkaudesta ja Rakastetustaan. Hän ei silloin vielä tiennyt kuka on hänen Rakastettunsa, mutta hän tiesi millainen Hän on.

Hän alkoi odottamaan ja kaipaamaan Rakastettuaan. Hän tiesi ja uskoi että jonain päivänä Rakastettunsa tulisi ja heidän Rakkautensa muuttuisi haaveesta todellisuudeksi.

Tytöstä kasvoi nuori nainen. Hän ihastui ja rakastuikin useampaan ja melko usein, myös häneen ihastuttiin ja rakastuttiinkin, mutta joka kerta hän huomasi erehtyneensä, sillä ei yksikään näistä suhteista sisältänyt sitä mitä hän Rakkaudeksi tunsi. Joku suhde kesti lyhyemmän ajan ja joku pitemmän. Hän meni jopa naimisiin ja synnytti lapsen. Erosi koska aviomies oli alkoholisti ja humalassa väkivaltainen häntä kohtaan. Selvinpäinkin mies oli tyly, eikä heidän välillään ollut läheisyyttä, pelkoa vain.

Nainen oli jo ihan aikuinen kun hän eroa haettuaan tapasi seuraavan (tulevan) aviomiehensä. Mies oli kiltti, ystävällinen ja suorastaan palvoi naista. He rakastuivat ja olivat ihan hulluina toisiinsa, menivät naimisiin niin pian kuin vain oli mahdollista. Nainen uskoi löytäneensä Elämänsä Miehen. Uskoi hetken aikaa, mutta jo ennen avioitumista hänen piti joustaa ja siirtää syrjään, lakaista maton alle joitakin asioita jotka häiritsivät hänen käsitystään ja tunnettaan Rakkaudesta.

Silti hän suostutteli miehen menemään naimisiin kanssaan. 15 vuotta oli ihan kivaa, kunhan nainen ei tarttunut asioihin jotka satuttivat ja rikkoivat Rakkauden kuvaa jota hän edelleen kantoi mielessään. Hän yritti kovasti ja tosissaan ylläpitää parisuhdettaan raikkaana, molempien vapautta olla oma itsensä ja luoda syvempää yhteyttä aviomieheensä. 17 vuoden kohdalla nainen alkoi tekemään surutyötä ja miettimään yhä useammin ja useammin eroamista ennen kuin hän olisi jo liian vanha nauttimaan omasta elämästään sellaisena kuin sitä tahtoi elää.

Hänen mittansa täyttyi viikko 20-vuotishääpäivän jälkeen. Hän ilmoitti lähtevänsä, haluavansa erota ja pakkasi tavaransa, jätti taakseen toisen avioliittonsa ja totesi erehtyneensä taas kerran.

Olipa kerran aivan toisaalla nuori poika joka haaveili Rakkaudesta ja Rakastetustaan. Hän ei vielä tiennyt edes millainen hänen Rakastettunsa on, mutta hän tiesi että Hän on, jossain.

Pojasta kasvoi nuori mies joka ihastui vähän väliä ja kun eräs kaunis nuori nainen ilmoitti haluavansa hänet niin. Hetken päästä seurustelu muuttui kihlaukseksi ja aika pian he olivat naimisissa.

Naimisiin nuori mies meni, koska niin kuului tehdä ja koska morsiamensa halusi nopeasti äidiksi. Hyvin nopeasti mies huomasi että avioliitto ei vastannut hänen haaveitaan Rakkaudesta, ei siitäkään huolimatta että hän tuli isäksi kolme kertaa. Vaimonsa ei ollut enää kiinnostunut edes seksistä, ei sietänyt fyysistä läheisyyttäkään, eikä mies ollut hänen mielestään edes tarpeeksi hyvä isä heidän lapsilleen. Mies ei ollut tarpeeksi hyvä missään ja se totuus tehtiin hänelle selväksi usein. 13 vuotta kului kuitenkin avioliiton ”vankilassa”, kunnes mies tapasi seuraavan (tulevan) vaimonsa. Naisen joka halusi hänet ja toi sen esiin kuuluvasti ja näkyvästi.  Mies ja nainen ihastuivat, rakastuivat ja hullaantuivat toisiinsa. Menivät nopeasti naimisiin sen jälkeen kun miehen ero tuli voimaan. Muutama vuosi kului ihan kivasti, sitten alkoi avioliittohelvetti. Vaimo oli sairaalloisen mustasukkainen, kontrolloiva ja äkkipikainen, hänen sairautensa kaksisuuntainen mielialahäiriö tuli esiin, hän alkoi käyttämään lääkkeitä ja alkoholia päivittäin, oli väkivaltainen päihteiden vaikutuksen alaisena, käytöksensä oli täysin arvaamatonta.

Mies huolehti kuitenkin vaimostaan ja avioliitto kesti 27 vuotta, siihen asti kun vaimo menehtyi maksakirroosiin. 

Nämä kaksi tyttö ja poika eivät koskaan luopuneet haaveestaan Rakkaudesta ja uskostaan että jossain Hän on, Rakastettu joka Rakastaa samalla tavalla, samalla voimalla, pelotta.

He kohtasivat ja tiesivät vihdoinkin löytäneensä toisensa. Heillä ei ollut aikaa eikä tarvetta ihastua, rakastua ja hullaantua. Heidän ei tarvinnut seurustella, tutustua ja ryhtyä parisuhteeseen.

Ensimmäisestä kontaktista alkaen he kohtasivat, niin syvällisesti että kutsuvat sitä sielun alastomuudeksi. Mies ja nainen avautuivat Rakkauteen ja kaipaus haihtui, haaveista tuli todellisuutta. 

Tässä siis minun ja Rakkauteni tarina. Olemme nyt olleet 4 vuotta yhdessä, vihdoinkin. Melkein 24/7 jo 4 vuotta ja nautimme jokaisesta yhteisestä hetkestämme.”

X