havaintoja parisuhteesta

”Olisiko mahdollista, että olet rakastanut syntymätöntä lastasi niin paljon, että halusit suojella häntä siltä kaikelta, jonka itse koit lapsena?”

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

”Tässä kirjoituksessani viittaan menneisyyteeni insestin uhrina ja myös vapaaehtoiseen lapsettomuuteeni.

Minulla ja miehelläni on yhteensä yhdeksän kummilasta. Tein vuosia töitä kouluautonkuljettajana. Tein lasten kanssa ehkä jotain oikein, koska olen saanut kutsuja lukuisiin rippijuhliin, yo-juhliin, jopa maisteri-juhliin ja häihin sekä kolmekymppisille. Iso osa Facebook-kavereistakin on näitä kouluautreittien ihmisiä.

Mutta miksi olen itse lapseton? Olisin kuulemma hyvä äiti. Vahvaa halua omaan lapseen ei vain tullut. Ja mielestäni jokainen lapsi sois saapuvan toivottuna ja rakastettuna maailmaan. Eikä siksi, että koitetaan, jos tärppää, että olisko se kuitenkin kiva.

Ei. Terapeuttini sanoi kuitenkin, että olisiko mahdollista, että olet rakastanut syntymätöntä lastasi niin paljon, että halusit suojella häntä siltä kaikelta, jonka itse koit lapsena? Se oli aika kova hetki ja oivallus.

Näin se oli. Monella seksuaalisen hyväksikäytön, alkoholismin jne lapsena kokeneella, vapaaehtoisesti lapsettomalla saattaa olla juurikin tiedostamatta tämä taustalla.”

Lue myös

X