Havaintoja parisuhteesta

Ollaan vaan tässä

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Muistatteko suhteenne alkuajan? Teille riitti maailmasta kaistale, joka koostui kahden ihmisen kokoisesta tilasta. Teillä oli siinä hyvä. Ei tarvinnut väkisin keksiä tekemistä tai jonnekin menemistä. Teille riitti se hetki, jossa olitte. Osasitte olla toistenne kanssa tekemättä juuri mitään.

Oli hetki. Oli pysähtyminen.

Elämä tuo parisuhteen vierelle arjen. Sen arjen, johon moni hukkaa parisuhteensa. Hiljalleen alkavat yhteiset hetket puolison kanssa vähentyä. Kunnes loppuvat kokonaan. Yhdessä olemisesta tulee vaikeata. Yhteiset hetket ovat täynnä kaikkea muuta kuin yhdessä olemista. Ne täyttyvät arjen velvollisuuksista. Sitten, kun ne eivät täyty arjen velvollisuuksista, niin ne täytetään muusta, joka estää puolison kanssa yhdessä olemisen ilman mitään suunniteltua.

Loppuvat hetket, jolloin vain olla.

Olen viettänyt juhannusta Katrini luona. On ollut viileä ja sateinen juhannus. Emme ole grillanneet, koska kumpikaan ei omista grilliä. Emme ole käyneet missään, koska ei ole tarvinnut. Istuimme päivällä sohvalla vierekkäin ja joimme vaniljakahvia. Laitoimme vanhasta cd-soittimesta soimaan Aki Sirkesalon vanhan levyn. Kuuntelimme alusta loppuun ja sanoitimme toisillemme tunteita, joita biisit meissä aiheuttivat.

Sen jälkeen teimme vähän ruokaa ja tulimme sohvalle takaisin. Juhannuspäivä lipui hiljalleen eteenpäin kuin satamasta lähtevä laiva. Meillä oli siinä hyvä. Meille riitti maailmasta kaistale, joka koostui kahden ihmisen kokoisesta tilasta. Meille riitti hetki, jossa olimme. Osasimme olla toistemme kanssa tekemättä juuri mitään muuta kuin rakastaa.

Ne hetket eivät saisi hävitä. Hetket, jolloin kohdata toinen ja löytää toisistaan levollisuutta pysyä hetkessä. Niissä hetkissä kohtaa toisen ihmisen. Ne ovat niitä hetkiä, jolloin voi rauhassa keskustella, kuunnella puhumatta musiikkia, koskettaa, suudella tai ihan mitä puolisonsa kanssa haluaakaan tehdä. Pysähtyä rakkautensa äärelle ja vain olla. Olla kahdestaan tekemättä mitään, sillä silloin sitä usein tulee tehdyksi parisuhteen eteen ehkä enemmän kuin monessa muussa hetkessä.

Löydätte toisenne rakastuneena ja raukeana toistenne sylistä.

Lue myös

X