Mainos: Tallink
Mainos Havaintoja parisuhteesta

Ollaan vuorokausi ihan vain toisillemme

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Kaupallinen yhteistyö Tallink

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ TALLINKIN KANSSA.

Tänä vuonna helmikuussa oli yksi päivä enemmän kuin viime vuonna. Yksi kokonainen ylimääräinen päivä tehdä ihan mitä haluaa. Päivä on viralliselta nimeltään karkauspäivä, joka osuu helmikuuhun joka neljäs vuosi.

Minä karkasin vaimoni kanssa risteilylle.

Kuvittele, että sinulla olisi 22 tuntia aikaa olla rakkaasi kanssa yhdessä ilman minkäänlaisia velvollisuuksia tai arjesta johtuvaa loputonta kiirettä. Kuvittele, että sinä saisit olla lähellä rakastamaasi ihmistä ilman, että kukaan tai mikään häiritsisi teidän yhteistä rakkausaikaanne.

Laivan hytti näytti siltä kuin olisi tullut hotellihuoneeseen, jossa on merinäköala. Harvassa hotellissa meri tosin alkaa suoraan ikkunan alta. Rakastan merta, mutta vielä enemmän rakastan vaimoani. Huoneessa riitti silmäniloa katsoi sitten huoneen ikkunasta ulos tai huoneeseen sisään. Muutamassa minuutissa laivaan sisään astumisesta kiireinen arki oli kadonnut ja tilalle oli tullut jotain paljon rentouttavampaa.

Meri ympärillämme oli kuin hyvä parisuhde. Tavattoman avara ja laaja, mutta silti aivan lähellä. Toisena päivänä täysin tyyni ja toisena raivokkaan vaahtopäinen. Silti tavattoman kiehtova, kaunis ja tarpeeksi kauas horisonttiin katsoessaan vakaa ja pysyvä. Meri erottaa, mutta meri myös yhdistää. Kuin etäsuhteessa elävän rakkausparin välillä oleva rautatie.

Sinä iltana meidän ei tarvinnut miettiä etäsuhdetta eikä erossa olemista. Meillä oli koko risteily aikaa olla toisiamme lähellä. Kahdestaan vain toisillemme. Yhteensä viiden lapsen ja kahden kaupungin parille 22 tuntia suoraa yhteistä aikaa oli kuin kokonainen elämä. 22 tuntia aikaa tulla taas lähemmäksi toisiaan.

Mitä tekee noin keski-ikäinen pari 22 tunnin risteilyn aikana? Söimme hyvin laivan ravintoloiden tarjoamaan erinomaista ruokaa ja silmillä toisiamme. Etsimme katseellamme muita lyhyttä irtiottoa harrastavia pareja. Ilahduimme jokaisesta näkemästämme suudelmasta, mutta vielä enemmän omistamme. Istuimme kuuntelemassa, kun trubaduuri lauloi teemaan sopivia rakkauslauluja.

Olimme tosillemme.

Kun ei se arjesta irti pääseminen enempää vaadi. Vuorokauden ajan yhteistä aikaa. Parisuhde on yhteistä aikaa ja yhteistä tekemistä. Suurin osa yhteistä arkea ja yhteisiä velvollisuuksia. Sen vastapainona arjesta voi päästää hetkittäin irti. Vajaan vuorokauden kestävä rakkausloma. Helppo järjestää ja toteuttaa. Sen voi viettää bilettämällä ja shoppailemalla. Sen voi viettää hytissä pussailemassa. Pääasia, että sen viettää yhdessä. Antaa toiselle sitä, mitä toinen eniten sinulta kaipaa, läheisyyttä, läsnäoloa ja aikaa.

Sanovat, että lyhytkin loma lähentää. Eivät turhaan sano. Me olimme niin lähellä kuin mahdollista. Tämä elämä tässä. Se ei aina jaksa olla tasainen ja kaunis. Mitä sitten? Lopulta tulee aamu, jolloin kaikki onkin paikoillaan ja olemassa. Sinä olet siinä ja minun lähelläni.

Me emme aina muista, että elämä on hetkissä. Me emme aina muista, että rakkaus näyttäytyy yhdessä olemisessa ja kosketuksissa. Me emme aina muista, että pienikin kosketus iholla tuntuu siinä hetkessä suurelta. Me unohdamme, että pienikin voi olla kaunista, jopa kauneinta.

Me olimme 22 tuntia meren ympäröimänä toisiamme lähellä. Me opimme jälleen sen, että ilman näitä yhteisiä hetkiä lakkaisimme olemasta. Parisuhteemme lakkaisi olemasta. Parisuhde kun ei ole ikkunalaudalla seisova kaktus, joka ei kaipaa juuri koskaan vettä. Parisuhde tarvitsee ravintoa enemmän kuin edes ymmärrämme.

Risteily ravitsi meitä niin sisältä kuin ulkoapäin. Olimme taas hetken toisistamme ravitut. Lyhyt loma todellakin lähensi meistä ja muistutti, että mikään ei ole koskaan itsestään selvää eikä rakkaus roihua ruokkimatta.

Tehkää tekin 22 tunnin hyppy toisiinne. Teistä pidetään kyllä huolta. Teidän tarvitsee vain pitää toisistanne huolta.

ARVONTA:

OSALLISTU JOPA 280 EURON ARVOISEN RISTEILYLAHJAKORTIN ARVONTAAN:

Kommentoi blogin kommenttikenttään, että kenen kanssa lähtisit viettämään 22 tuntia yhteistä rakkausaikaa Europalle? Kaikkien kommentoijien kesken arvotaan yksi 22 h -risteily Europalla mahtavassa DeLuxe-hytissä (1-2 hengelle). Hytin hintaan sisältyy erikoisaamiainen. Lippu on paperinen, joten arvonta suoritetaan vain YHTEYSTIETONSA jättäneiden kesken. Yhteystiedot eivät näy kuin arvonnan suorittajalle eli minulle. Arvontaan voi osallistua tästä hetkestä lähtien KAHDEN VIIKON AJAN. Lahjakortti on voimassa kaikkina viikonpäivinä 31.8. asti.

X