Havaintoja parisuhteesta

”On itsekästä jäädä liittoon, jossa kummallakaan ei ole hyvä olla”

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

”Maailma on täynnä rakkautta, vaikka sitä ei olisi oman seinien sisäpuolella. Avaa ovi ja astu ulos , mene sinne missä on rakkautta.

On myös väärin pitää toista suhteessa , jos itse ei enää rakasta. Etenkin jos se toinen vielä rakastaa. Se on henkistä väkivaltaa. Jos et enää rakasta, laske toinen vapaaksi. Anna hänelle mahdollisuus löytää joku joka rakastaa.

Itse olin avioliitossa, jossa en enää rakastanut puolisoani, niin kun puolisoa pitäisi rakastaa. Ymmärsin jossain kohtaa, että en ole koskaan häntä sillä lailla rakastanut. Rakastin häntä, kuin ystävää.

Hän oli minulle kuitenkin tärkeä. Olin niin nuori, enkä tiennyt mitä on rakkaus. Voin pahoin , koska koin niin suurta syyllisyyttä, kun en pystynyt antamaan hänelle sitä mitä hän kaipasi. Hän oli hyvä mies ja ansaitsi jotain parempaa , mitä minä pystyin tarjoamaan.

Sydämeni murtui, menetin parhaan ystäväni ja hänen sukunsa, joka oli minulle tärkeä. Tein sen silti, en itseni takia, vaan hänen. Edelleen ajattelen, että se oli elämäni paras päätös ja epäitsekkäin , johon olen koskaan kyennyt. Laskin hänet vapaaksi.

Hänellä menee hyvin, on vaimo ja lapsia.
On itsekästä jäädä liittoon, jossa kummallakaan ei ole hyvä olla, ole sinä se voimakas joka päästää teidät kummatkin vapaaksi.”

Lue myös

X