Havaintoja parisuhteesta

”On ollut järkyttävää kuulla kuinka oman kaveripiirin miehet ovat sitä mieltä, että ei parisuhteessa mitään lupaa tarvita”

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

”Ajattelin kirjoittaa sinulle ajatuksiani raiskauslakiuudistuksesta ja miten se vaikuttaa miesten kanssa seurusteluun.

Olen surullisena seurannut keskustelua ja kommentointia suostumukseen perustuvasta raiskauslakiuudistuksesta. Omalla järjellä tässä uudistuksessa ei ole mitään negatiivista. Ketään ei tällä syrjitä tai sorreta. Nimenomaan päinvastoin.

Myönnän, että oma historiani vaikuttaa vahvasti mielipiteeseeni. Minua on lapsena ja nuorena käytetty seksuaalisesti hyväksi ja vanhemmallakin iällä ovat miehet kajonneet kysymättä. Silloin toki jo osasin pitää puoliani. Olen näiden kokemusten seurauksena elänyt suurimman osan elämästäni yksin.

Koen olevani erittäin seksuaalinen ihminen, seksi on nautinnollista ja ajatus parisuhteesta on ihana. Jonain päivänä olen toivonut sen löytäväni. Mutta nyt kun kuuntelen kommentointia tähän lakiin liittyen, täyttä ymmärtämättömyyttä tähän itsestään selvään asiaan liittyen, pilkkaa ja vitsiä lupalapuista ja muuta sellaista, toivo alkaa kuolla. Näitä kommentteja kuulen lähinnä oman ikäluokkani ”kunnollisilta” miehiltä (nelikymppisiltä) ja vanhemmilta.

On ollut järkyttävää kuulla kuinka oman kaveripiirin miehet ovat sitä mieltä, että ei parisuhteessa mitään lupaa tarvita. Mitä se haittaa jos oma vaimo nukkuu. Lupahan on jo joskus kerran saatu. He kirkkain silmin selittävät tätä. Eivät tunnista raiskausta.

Ajatus, että olisin parisuhteen tällaisen ihmisen kanssa on mahdoton. Tässä ilmapiirissä eläminen on minun kaltaiselleni naiselle hirvittävää. Enkä varmasti ole yksin.  Olen yrittänyt ajatella elämääni toisin. Ehkä tyydyn lemmikkien seuraan ja tuon elämääni sisältöä harrastuksista. Ehkä tyydyn seksileluihin seksuaalisten tarpeiden tyydyttäjänä. Mutta olen silti äärettömän yksinäinen ja surullinen.

Ymmärtävätkö nämä miehet sabotoivansa omaa elämäänsä raiskausvitseillä ja lupalappu-puheilla? Ymmärtävätkö he kuinka järjettömältä ja loukkaavalta se naisista kuulostaa? Onko minun haaveeni kunnioittavasta ja tasa-arvoisesta parisuhteesta miehen kanssa mahdoton?

Kiitos sinulle että tuot näitä tärkeitä asioita esiin! Keskustelulle on valtavasti tarvetta.”

X