Havaintoja parisuhteesta

Onko puhelimessasi jo panovilkku?

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Seksin harrastamisen määrä Suomessa on vähentynyt vuosikymmen toisensa jälkeen. Vielä syntymävuosikymmenenäni, 70 -luvulla, seksiä paukutettiin kaksi kertaa enemmän kuin nykyään. Merkittävän panemisen vuoksi myös lapsia liukui perheiden olohuoneisiin tasaiseen tahtiin naisten lantioiden uumenista.

Meitä nykyvanhempia syytetään siitä, että emme anna lapsillemme huomiota. Perinteinen tapaus on sellainen, jossa lapsi pyytää vanhempansa huomion, mutta vanhempi ei juuri sillä hetkellä ehdi, kun pitää tarkistaa älypuhelimesta sähköposti tai naapuri Markun uusi Instagram-kuva, jonka hän on ottanut vasempaan pakaraansa ottamastaan uudesta hienosta tatuoinnista.

Ei se seitsemänkymmentäluvulla mitenkään paremmin ollut. Silloin ei ollut älypuhelin vanhemman kädessä, vaan puolison tatuoimaton pakara. Perinteinen tapaus oli sellainen, jossa lapsi pyysi vanhempansa huomion, mutta vanhempi ei juuri sillä hetkellä ehtinyt, kun piti pitää käsiänsä toisen vanhemman pakaroiden päällä ja pistää niin sanotusti menemään. Siinä lapsi viereisessä huoneessa siirteli käpylehmää lattiaa pitkin ja kuunteli, kun uutta pikkusisarta huohotettiin alulle. Mitäpä luulette, että miksi juuri meidän sukupolvemme käyttää eniten terapiapalveluita?

Ajat ovat muuttuneet. Hyvin monessa asiassa huomattavasti paremmaksi kuin ennen. Panemisen suhteen laatu on saattanut parantua sitä myöten, että nainenkin jopa tulee nykyään huomioiduksi seksissä. Määrä sitä vastoin on tippunut uskomattoman alhaalle. Tässä ajassa pariskunta saattaa katoa yhden illan aikana kuusi jaksoa suoratoistosarjaa, eli saman verran jaksoja kuin seksimääriä kolmen kuukauden aikana. Älypuhelinta aikuinen suomalainen ihminen käyttää keskimäärin kaksi tuntia vuorokaudessa ja puolison kanssa yhteistä tekemistä on noin puoli tuntia vuorokaudessa.

Lastentekohommat ovat muuttuneet siinä määrin, että kun vielä seitsemänkymmentäluvulla yhdyttiin sen verran reippaaseen tahtiin toiseen ihmiseen, niin jo tilastollisesti se tarkoitti runsaita raskauksia. Tässä ajassa merkittävä esine lastentekopuuhissa ei ole se, joka jokaisella ihmisellä löytyy jalkojenvälistä, vaan se, joka löytyy vessan peilikaapista. Nimittäin ovulaatiomittari.

Se on siinä mielessä jännä mittari, että se kertoo hetkessä, että milloin nainen on niin sanotusti parhaiten syönnillään. Mittari kertoo tarkan ajan sille, että milloin kahden ihmisen olisi syytä mennä sisäkkäin. Se on niin sanotun spontaanin seksin ilotulitusväline.

Sitä voidaan kutsua koronavilkun sijaan panovilkuksi. Panovilkku toimii seuraavalla tavalla. Olen elämässäni ollut mukana tilanteessa, jossa kaverini panovilkku alkoi hälyttää kesken illan oltuamme pubissa ottamassa muutamaa ylikallista tuontiolutta. Ensin oli piipannut kaverin vaimon ovulaatiomittari ja sitten räpsyi kaverini panovilkku. Jäi loppuolut juomatta, kun piti lähteä panemaan.

Urbaanilegenda kertoo pikkujouluja viettämässä olleesta miehestä, jonka panovilkku oli alkanut väristä kesken illan. Ei muuta kuin taksi alle ja hälytettynä paikalle. Taksin tullessa kotipihaan, mies oli sanonut kuskille, että odottaa pihassa, että tulee muutaman minuutin päästä takaisin, pitää käydä nopeasti panemassa.

Kuskina sattui olemaan nainen ja hän uskoi miehen sanaa, sillä hän oli kokenut tuon keskimääräisen suomalaisen miehen antaman ajan seksille, joka oli noin kolmisen minuuttia. Tosin pieni nousuhumala oli saattanut viedä kirkkaimman herkkyyden välineestä, joten tässä tapauksessa kuskin oli varautunut odottamaan pihassa neljännenkin minuutin.

Maailma muuttuu ja antaa maailman muuttua. Ovulaatiomittari on äärimmäisen hyvä väline kertomaan, että jos seksillä on olemassa päämäärä ja tavoite, että milloin seksiä kannattaa harjoittaa päämäärän saavuttaakseen, niin ei tulla sellaisen tilanteen eteen, että seksiä tulisi harrastettua aivan väärään aikaan ja turhaan. Se on sama kuin haluasi katsoa puoli yhdeksän uutiset ja istuisi sohvalle sitä katomaan neljän aikaan iltapäivällä. Ei tulisi uutisia.

Niin tai näin. Mittarilla tai ilman. Vauvantekopuuhat on ihan ookoopuuhaa ilman, että siinä on edes tarkoitus millekään vauvalle, joten antakaa panovilkkujenne värähdellä edes silloin tällöin, niin pysyy mieli ja parisuhde virkeänä.

Lue myös

X