Havaintoja parisuhteesta

Onko vain miehen vastuulla tehdä aloite seksiin?

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Mies kirjoittaa kommentissaan:

Minun vaimoni lähti avioliitosta, koska ei ollut läheisyyttä eikä kosketusta. Pitää paikkansa, valitettavasti. Jaksoin sitä läheisyyttä, syliä, helliä sanoja ja seksiä antaa viimeiset viisi vuotta. En koskaan saanut läheisyyttä, jos en itse siihen tehnyt aloitetta. Väsyin siihen, että minun pitää olla yksin se, joka pitää parisuhteesta huolen ja aloitekerrat vähenivät, kunnes viimeisen vuoden aikana ne loppuivat kokonaan.

Kun minä en tehnyt aloitetta seksiin, kosketukseen tai muuhun läheisyyteen niin sitä ei ollut ollenkaan. Pyysin useasti, voitaisiinko asiasta keskustella, mutta ne koettiin painostavaksi ja syyllistäväksi. Lopulta kysyin, että kun seuraavaksi haluat seksiä tms. niin voisitko sanoa tai tulla luokseni. Ei tullut vaan lähti… löysi toisen.

Nyt olen löytänyt ihmisen vierelleni, joka sanoo minulle päivittäin, että ”Minä rakastan sinua!”. Tulee syliin ja koskettaa kun sitä kaipaa eikä odota kaihoillen sohvan toisella nurkalla ja ihmettele miksi tuo toinen ei koske. Nyt myös minä jaksan paremmin antaa sitä huomiota, kun sitä saa myös itse. Tuntee olevansa haluttu ja rakastettu muutenkin eikä vain siksi koska hain sen huomion.

Parisuhde pitäisi olla kahden kauppa. Molemmilla on vastuu ja velvollisuus kosketuksista ja huomiosta, jos siinä haluaa olla. Kyllä mieskin haluaa tuntea olevansa haluttu. Kyllä mieskin haluaa, että häntä kohtaan osoitetaan läheisyyttä pyytämättä.

Miehen kuuluu tehdä aloite seksiin. Miehen pitää olla se aktiivisempi osapuoli. Miehen vastuulla on parisuhteen yhteinen seksielämä. Jos mies ei tee aloitteita, niin ei ole seksiä.

Niinkö se menee? Eikö tuollainen tapa ajatella ole muka jo kuollut?

Lue myös

X