Havaintoja parisuhteesta

Oops!..I did it again

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Olen ollut jo kahdeksan päivää naimisissa, kolmatta kertaa.

Ensimmäinen avioliittoni kesti seitsemän vuotta ja toinen neljä vuotta. Molemmilla avioliitoilla on ollut tarkoituksensa. Ne kulkevat maailmaa kahden tyttölapsen muodossa.

Eräältä lukijaltani sain kommentin, että eikö minua hävetä ja nolota kertoa julkisesti meneväni jo kolmatta kertaa naimisiin?

Ei nolota eikä hävetä. Enemmän hävettäisi olla kertomatta.

Olen parisuhderomantikko ja minusta on hienoa törmätä pareihin, joiden avioliitto on kestänyt vuosikymmeniä, mutta silti heistä huokuu rakkaus, lämpö ja kunnioitus toisiaan kohtaan. Eräs 25 vuotta naimisissa ollut nainen kirjoitti minulle, että on olemassa kaksi syytä heidän pitkälle yhdessäolotaipaleelle. Toinen on se, että he kokevat olevansa toisilleen oikeat ja toinen se, että 25 vuoden aikana ei ole ollut yhtään sellaista päivää, jolloin he eivät ole suudelleet toisiaan. Paitsi päivät, jolloin he eivät ole olleet toistensa seurassa.

Naisen sanoin, he ovat tehneet miehensä kanssa sopimuksen, että jos heiltä loppuu intiimi yhdessäolo tai jos he kangistuvat liiaksi kaavoihinsa, he päästävät irti. Epäilijöille nainen näpäyttää, että 25 vuoden yhdessäolon jälkeenkin sitä voi löytää toisesta ihmisestä uusia nappuloita, joista häntä käynnistellä. Nappuloita on ehtinyt löytyä jo niin paljon, että niillä pärjää vielä viimeiset vuosikymmenet, mutta etsimistä ei saa koskaan lopettaa.

Tavoittelemisen arvoinen avioliitto sillä parilla.

Olen 25 vuoden kuluttua 67-vuotias. Minulla on silloin rinnallani 64-vuotias nuorikkoni. Olemme ehtineet siinä kohtaa elämäämme asua jo joitakin vuosia saman katon alla. Näkisin, että meistä huokuu rakkaus pitkän parisuhteen jälkeenkin. Pussailemme päivittäin, jopa julkisesti. Dialogimme ei perustu toisen ihmisen alentamiseen, ohjailuun tai vittuiluun. Meille avioliitto ei ole pelkästään tahdon asia, vaan se on enemmän rakkauden asia.

Haluan avioliiton, joka kestää vuosikymmeniä. Timanttihääpäivää en ehdi näkemään. Olen siinä vaiheessa jo kasa ilmaan haihtunutta rakkaustuhkaa. Onhan siinä välissä muita vuosipäiviä. Kuten kolmen vuoden jälkeen juhlittava nahkahääpäivä. Silloin on bileet, päivään kuuluvissa teema-asuissa. Avioliittohan ei ole vain paikalleen jähmettymistä. Enemmän se on yhdessä tekemistä ja yhdessä tekemisessähän on vain taivas ja mielikuvitus rajana.

Olen ollut tänään kahdeksan päivää naimisissa, kolmatta kertaa. Huomenna tulee yhdeksäs päivä. Pitää muistaa pussailla ihan jokainen mahdollinen päivä. Rakastaa niin täysillä ja hyvin kuin vain osaa. Se jos mikä auttaa siihen, että vuosittaiset hääpäivät seuraavat toisiaan ja voi käyttää rakastetustaan sanaa vaimo.

Se on hyvä, sillä vaimo on yksi maailman kauneimpia sanoja.

Ellei jopa kaunein.

Lue myös

X