Havaintoja parisuhteesta

Pahempi toistaan kumpikin teko

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Tuli päivä, jolloin nainen antoi periksi ja otti vastaan vieraan kosketusta. Kahden vuoden parisuhdeseksittömyys valui haluna ihastuksensa iholle.

Tämän kaiken nainen kertoi miehelleen. Hän oli rehellinen ja rohkea. Moni jättää kertomatta. Kertoi harrastaneensa seksiä tuntemansa miehen kanssa.

Ei pelkästään tyydyttääkseen seksuaalisia tarpeitaan, vaan tyydyttääkseen kosketuksen kaipuuta ja tunnetta olevansa ihmisen silmissä haluttu. Niitä tarpeita ja toiveita, joita ei parisuhteessaan ollut saanut tyydytettyä vuosiin.

Inhimillinen tarve ja ymmärrettävä tapahtumaketju. Pettämiseksi sitä tekoa on tapana kutsua. Noin puolet parisuhteessa olleista siihen on jossain elämänsä vaiheessa ajautunut.

Alhaiseen tekoon, joka on helppo tuomita. Eikä siinä mitään. Ei sellaista pitäisikään tehdä toiselle ihmiselle.

Niin kuin ei pitäisi olla välinpitämätön. Torjua kerta kerran jälkeen puolisonsa yritykset tulla lähelle. Olla täysin huomioimatta puolisonsa toiveet ja tarpeet. Katsoa ohi. Suhtautumalla kuin ilmaan. Pitämällä puolisoaan vain toisena vanhempana yhteisille lapsille. Olla olematta toiselle rakastettu.

Suoria lauseita naisen viestistä.

Sitä harvoin tullaan niin äänekkäästi tuomituksi. Sitä, että on vuosia tullut kohdelleeksi puolisoon huonosti. Se ei näytä ulkopuolisille niin pahalta kuin pettäminen. Pettäjästä tulee hetkessä suhteen syyllinen. Pettäjästä piirretään kuvaa petollisesta ja huonosta ihmisestä.

Useita vuosia puolisoaan huonosti kohdellut pääsee kuin koira veräjästä. Hänen ei tarvitse kokea syyllisyyttä välinpitämättömyydestään. Pahimmissa tapauksissa hän ei edes tule katsoneeksi koskaan peiliin ymmärtääkseen oman osuutensa tapahtuneeseen.

Pahaltahan se tuntuu tulla petetyksi. Olen kokenut sen kerran. Sen jälkeen on vain katsottava totuutta silmiin. Mietittävä, että miksi niin on käynyt? Mitä vaille rakastettu on jäänyt kanssani? Eikä pelkästään tehdä itsestään uhria, jota kohtaan ollaan oltu kohtuuttoman ilkeitä.

Ei pettäminen hyväksyttävää ole. Se ei ole koskaan ratkaisu mihinkään. Eikä tässä olla uhria syyllistämässä. Ymmärrän silti minulle kirjoittaneen naisen tarinaa, koska asioissa on aina kaksi puolta.

Eivät kaikki meistä ole niin vahvoja ja moraalisesti oikeamielisiä, että tekisivät elämässä kaiken aina oikein ja oikeassa järjestyksessä. Helppo se on sivusta huudella, että pitäisi ensin erota ennen kuin ajautuu vieraille vuoteille. Ei se eroaminen niin yksinkertaista ja helppoa ole.

Tiedän sen, sillä saan viikoittain ihmisiltä viestejä, jotka elävät salasuhteessa.

Täydellinen välinpitämättömyys vai pettäminen? Voiko joku sanoa, kumpi teoista on pahempi toistaan?

Minä en tiedä.

 

Lue myös

X