Havaintoja parisuhteesta

Panokone

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

Kohtaus elokuvasta. Nainen ja mies ovat aloittamassa seksin. Pienen yritelmän jälkeen mies lysähtää omalle puolelle sänkyään pettyneenä ja ahdistuneena. Mies ei pystynytkään, vaikka olisi halunnut. Toisin sanoen miehellä ei seissyt. Seksi jää toteutumatta.

Kysymys kuuluu, että miksi seksi jää toteutumatta? Eihän siitä olisi jäänyt toteutumatta kuin yhdyntä. Kaikki muu olisi ollut mahdollista.

Meille miehille myydään harhaista ajatusta siitä, että meidän pitäisi olla aina valmiita. Meillä pitäisi olla mieskuntoa tilanteeseen kuin tilanteeseen ja toimia kuin kone. Pahimmillaan tämä tapa ajatella on johtanut siihen, että jopa nuoret viriilit miehet käyttävät potenssilääkkeittä varmistaakseen potenssin pitkäaikaisuuden. Ajatuksena kun tuntuu olevan, että nainen tyydyttyy ja vaikuttuu jämäkällä stondiksella.

Valitettavasti yhdyntäkeskeisyys elää myös monen naisen mielenmaisemassa. Salakuuntelin bussissa keskustelua jossa siideriä kiskova nainen kertoi ystävälleen, että hän ei mitään pienikikkelisiä miehiä huoli, sillä miehen elimessä pitää olla voimaa ja pituutta.

Jokainen mies tulee elämänsä aikana tilanteen eteen jossa halu ja tahto ei riitäkään pitämään mieskuntoa yllä. Liian moni mies kokee asian suhteen häpeää. Tämä onkin asia josta olisi syytä puhua enemmän, että ei tarvitse hävetä.

Mennään hetkeksi miehen seksuaalisuuden ytimeen. Otan esimerkiksi lähimmän miehen jonka tunnen eli itseni.

Seksuaalisuuttani ohjaa tunne. Fysiikka on taka-alalla tunteeseen nähden. Tunne vie ja fysiikka vikisee. Tunteeseen voi hetkellisesti vaikuttaa moni asia. Mieli on täynnä sinne kuulumattomia asioita ja antautuminen hetken vietäväksi ei onnistukaan. Lisäksi omassa seksuaalisuudessani tärkeää on turva. Kun tuntee olevansa turvassa niin voi heittäytyä rakastamansa ihmisen kanssa ihan mihin tahansa.

Mies ei eroa siinäkään mielessä mitenkään naisesta.

Ehkä meidän olisi syytä puhua miehen seksuaalisuudesta huomattavan paljon enemmän. Jotta mies saisi armon itselleen siitä, että aina ei tarvitse olla panokone ja elimessä pitää olla voimaa. Mies on herkkä ja tunteva ihminen jonka seksuaalisuus on hauras ja haavoittuva. Jos miehen vierellä on puoliso joka vaatii sataprosenttista suoritusvarmuutta koko ajan, niin ongelma on hänellä, ei miehellä.

Yhdyntäkeskeisyydestä luopuminen helpottaisi miehen seksuaalisia suorituspaineita. Samalla se parantaisi naisten saamaa seksuaalista nautintoa, sillä aivan liian monessa saamassani seksitarinassa pariskunnan seksi on silkkaa mekaanista tarpeisen tyydyttämistä, panemista, joka lähinnä palvelee vain toisen tarpeita.

Mitä elokuvan kohtaukseen tulee niin miksi pettyä. Seksi on todella paljon enemmän kuin voimaa täynnä oleva penis. Se on mielikuvitusta ja leikkimielisyyttä. Mieheen jää vielä lukuisia osia jolla antaa nautintoa vierellä olevalle ihmiselleen. Voi jopa olla, että seksikerrasta tuleekin huumaavin kokemus ikinä.

Seksi ei ole voimaa täynnä oleva penis. Seksi on mielikuvitusta ja rakkautta täynnä oleva villi ajatus.

X