Havaintoja parisuhteesta

”Pappa on ollut vähän murheellinen”

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

Hei, sinä aikuinen tai aikuisessa iässä oleva. Tuntuuko sinusta siltä, että kaikki tuntuu ärsyttävän. Tekisi mieli huutaa ja raivota ja syytellä koko muuta maailmaa omista virheistään.

Ei hätää. Sinua saa ärsyttää. Heittäisin kuitenkin ilmoille vaihtoehdon, että tuossa ärsyyntyneessä tilassa et avaisikaan sosiaalista mediaa vaan sen sijaan esimerkiksi ulko-oven. Ihmiselle tekee nimittäin hyvää, että tunkkaisen sosiaalisen median ilmapiirin sijaan hengitteleekin raitista talvi-ilmaa.

Sillä vaikka se saattaa hetkellisesti tuntuakin hyvältä idealta, että avaa sosiaalisen median ja purkaa turhautumistaan raivoamalla keskusteluketjuissa, niin se ei ole hyvä idea. Sellainen toiminta nimittäin muuttaa tunkkaista ilmapiiriä yhä tunkkaisemmaksi. Tai jos ihan välttämättä haluaakin avata sosiaalisen median, niin valitsee sieltä sellaiset itseä rauhoittavat ja piristävät sivustot eikä niitä, jotka aiheuttavat vain lisää ärsytystä ja pahaa oloa.

Kirjoitan tämän siksi, että sain nähtäville videon, jossa varmasti reippaasti yli kahdeksankymppinen pappa puhuu kaikille pahaa oloa tunteville vetoavasti. Hän on perustanut nettiin, tarkemmin Facebook Watchiin sivuston, jossa hän laulaa lapsenlapsensa Lotan kanssa koronalauluja piristäkseen ihmisten arkea.

https://fb.watch/3jNE_x7nf_/

Pappa aloittaa videonsa sanoilla: ”Pappa on ollut vähän murheellinen.” Miksi pappa on ollut murheellinen? No siksi, koska syvästi ärsyyntyneet aikuiset ovat pommittaneet pappaa ja Lottaa kommenteillaan, joissa pappaa ja Lottaa käsketään lopettamaa laulaminen ja heidän laulutaitoaan haukutaan. Voitteko kuvitella? Liitän papan videon tekstiin, joka on katsottavissa blogini puolella.

Pappa antaa videolla hyvän ohjeen kaikille oman elämänsä kiukkuperseille. Laulua ei ole pakko kuunnella. Sivustoa ei ole pakko seurata. Samoja ohjeita, joita olen itsekin syvästi ärsyyntyneille jakanut. Mikä siinä on niin vaikea noudattaa tätä neuvoa? Miksi pitää ärsyyntyneenä tulla sivustoille, joita lähtökohtaisesti vihaa? Paraneeko oma ja muiden hyvinvointi sillä, että vittuilee kaikille sosiaalisen median kommenttipalstoilla?

Elämä on lyhyt. Jokaisella on mahdollisuus tehdä valintoja. Valintahan se on sekin, että viettää elämänsä itselle sopimattomien sivustojen seurassa, paskassa työpaikassa tai onnettomassa parisuhteessa. Kuten sanoin, se on valinta. Se on huono valinta. Silti pitää ottaa aikuisena vastuu omista valinnoistaan ja vastuunottamista ei ole se, että haukkuu sosiaalisessa mediassa laulavaa pappaa ja papan lastenlasta. Se on häiriökäyttäytymistä ja sellaiseen pitää puuttua.

Ilmainen neuvo. Jos papan ja lapsen laulu kuulostaa omiin korviin huonolta, niin maailma on täynnä lauluja ja laulajia, jotka omiin korviin kuulostaa paremmalta. Laita niitä kuulumaan ja nauti, äläkä helvetti pilaa muiden tunnelmaa ainaisella huutamisella, valittamisella, dissaamisella ja negatiivisuuden jakamisella.

Kiitos!

X