Havaintoja parisuhteesta

Parisuhdebloggarin ihanalista blogiin liittyen

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Kirjoitin eilen parisuhdebloggarin ketutuslistan blogiini liittyen ja tänään on vuorossa lupaamani ihanalista, joka on osittain myös kiitoslista.

1. Lukijoiden viestit

Upeaa huomata, että ihmiset uskaltavat olla avoimia kirjoittaessaan minulle omia tarinoitaan. Pidän sitä suurena luottamuksen osoituksena. Tarve kertoa kokemuksistaan on suuri ja otan jokaisen tarinan kiitollisena vastaan.

2. Perusteltu kritiikki

Suuren seuraajamäärän blogiin mahtuu ihmisiä laidasta laitaan. Kaikki eivät tietenkään voi olla samaa mieltä kirjoitusten kanssa. Ihailen taitoa antaa perusteltua kritiikkiä ja esittää oma mielipide hyvin perustellen ja henkilöön kiinni käymättä. Sitä kutsutaan keskustelukulttuuriksi.

3. Kiittävät palautteet

Meillä suomalaisilla on toisinaan paha tapa jättää sanomatta silloin, kun voisi kiittää, mutta sanoa aina silloin, kun on moitittavaa. Bloggailu on pääsääntöisesti äärimmäisen yksinäistä työtä. Ympäriltä puuttuu kokonaan työyhteisö ja peili. Myönnän janoavani palautetta. Myönnän janoavani kritiikin lisäksi myös kiitosta. Saankin sitä epäsäännöllisen säännöllisesti ja vaikka onkin ajanjaksoja, jolloin vihaisen palautteen määrä ylittää selvästi kauniiden palautteiden määrän, niin yksikin kaunis palaute pyyhkii altaan rumat palautteet. Te lukijoina olette minun työyhteisö.

4. Koskettavat palautteet

Jos pitäisi sanoa, että mikä saa tarttumaan joka ainoa päivä ”kynään” ja kirjoittamaan tekstejä tai postauksia julkaistavaksi, niin yksi isommista syistä on viestit, jossa ihminen kirjoittaa, että jokin tietty teksti on osunut hänen elämässään ajankohtaan, joka on tehnyt tekstistä elämää isomman. Esimerkkinä mainittakoon, että en voi koskaan unohtaa viestiä, jonka kirjoitti sairaalassa puoli vuotta onnettomuuden vuoksi aikaa viettänyt nainen, joka samaisessa onnettomuudessa oli menettänyt lapsensa ja miehensä. ”Kiitos, että olen tekstiesi äärellä saanut nauraa edes muutaman kerran viikossa.” Nämä viestit ovat niitä hetkiä, jolloin en koe olevani työssäni yksin ja joissa koen, että minunkin työlläni on tarkoitus ja merkitys, sillä toisinaan se ei aina jaksa siltä tuntua.

5. Ihmiset

Tykkään ihmisistä. Tykkään ennen kaikkea ihanista ihmisistä. Sellaisiin olen saanut tutustua blogini myötä ja osa heistä on jäänyt elämääni mukaan, jos ei muuten, niin profiilikuvana Facebookin kaverilistalla. Minusta on lohduttavaa huomata, että lähtökohtaisesti ihminen on hyvä ja haluaa luoda ympärilleen hyvää. Sitä paitsi, aina kun kaksi ihmistä kohtaa, niin se tarkoittaa, että he ovat yhdessä ja yhdessä tämän maailman rattia ohjataan eteenpäin.

6. Aktiivisuus

Tämä kohta alkaa kiitoksella. Kiitoksella siitä, että tekstejäni luetaan aktiivisesti. Jokainen teksti syntyy tekstiksi vasta sen jälkeen, kun ihminen klikkaa sen luettavaksi. Silloin teksti tulee näkyväksi. Tämä blogi kuihtuisi pois, jos tekstejä ei luettaisi. Miksi minä tyhjille saleille kirjoittaisin? Sehän olisi sitten kuin lukossa oleva päiväkirja.

7. Sydänpylpyrät

Tämä voisi olla kohdassa yksi. Rakastan sosiaalisen median sydänpylpyröitä. Se tuntuu kuin suudelmasta. Tavallinen peukalotykkäys on pusu, mutta sydäntykkäys on suudelma. Rakkausblogi on oiva alusta suudelmille. Pylpyrä sanaa käytän, koska siinä sanassa on jotain intohimoisen rakkaudellista.

8. Henkilökohtaisuus

Toisinaan tulee ihmisten viestejä lukiessa tunne kuin he kirjoittaisivat ystävälleen. Pakko myöntää, että se on ihana tunne. Olen jopa häkeltynyt siitä, että kuinka henkilökohtaisia asioita ihmiset minulle uskaltavat kertoa. Minulle, tuntemattomalle. Se on jopa koskettavaa.

9. Rakkaus

Onhan se hienoa huomata, että rakkaus ja parisuhde ovat ihmismieliä liikuttavia aiheita. Tunteet näkyvät monessa kommentissa ja välillä ne läikkyy jopa yli, mutta se on merkki siitä, että kuinka isosta asiasta rakkaudessa on kyse.

10. Hyvyys

Olen kahdeksan vuoden aikana tullut siihen lopputulemaan, että ihminen on kaikesta huolimatta hyvä.

 

Lue myös

X