Parisuhteen happy hour on väestöliiton lanseeraama termi, jonka tarkoitus on parantaa pariskuntien parisuhteiden laatua. En ole tutustunut väestöliiton projektiin, mutta haluan omalta osaltani osallistua tähän loistavaan ideaan tuomalla omat parisuhteen iloisen tunnin teesit esille.

Kuten hyvin tiedämme, niin parisuhteen kaksi ensimmäistä vuotta on silkkaa happy houria. Se on kaksi vuotta kestävä nousuhumala, jossa krapulaa voi siirtää päivä päivän jälkeen tuonnemmaksi. Se ei tarvitse ympärilleen minkäänlaista keinotekoista onnentuntia.

Menemmekin suoraan parisuhteen ytimeen eli aikaan, jolloin asiat eivät suju enää itsestään ja parisuhteesta on alettava pitää huolta. Siitä termistä minä pidän, huolenpito, koska yleisesti käytetty termi tehdä työtä parisuhteen eteen kuulostaa aivan liian työteliäältä. Parisuhde on huolenpitoa, niin itsestä huolehtimista kuin kumppanista huolehtimista. Töitä tehdään aivan jossain toisaalla.

Baareissa happy hour-tunti tarkoittaa sitä, että tunnin ajan saa monia juomia hävyttömän halvalla. Se on hyvä tapa saada ihmisiä tulemaan baariin ja juotettuaan ihmiset tunnissa hyvään humalaan se on hyvä tapa saada ihmiset pysymään baarissa happy hourin jälkeenkin. Parisuhteen happy hour on samoilla linjoilla. Se on tapa saada parisuhteilijat tunnin ajaksi parisuhteen pariin ja tunnin yhdessäolon jälkeen saada heidät jäämään parisuhteeseensa uumoiltua pidemmäksi ajaksi.

Mitä parisuhteen onnentunnilla voi sitten tehdä? Aion seuraavaksi paljastaa listan, jossa on hyviä vaihtoehtoja tekemiseksi. On syytä pitää mielessä, että parisuhteen happy hourin voi aloittaa pehmeästi ja järjestää se muutaman kerran viikossa, mutta tavoitteena on saada se jokapäiväiseksi, sillä aina on aikaa yhdelle parisuhdetunnille.

Parisuhteen happy hourin drinkkilista:

1.Seksi:

Suomalaiset pariskunnat harrastavat seksiä vähemmän kuin moneen vuosikymmeneen. Tähän asiaan on saatava muutos. Mikä olisikaan mukavampaa puuhaa happy hourin aikana kuin seksi. Tämä on siinäkin mielessä hyvää toimintaa happy houriin, koska tilastojen mukaan suomalaisten seksiin kuuluu kerralla aikaa keskimäärin 12 minuuttia. Joten jos haluaa harrastaa koko tunnin pelkkää seksiä, niin ehtii viisi kertaa. Sehän on huomattavasti enemmän seksikertoja kuin tilastojen mukaan kuukaudessa.  No, kuka hullu sitä tuntia jaksaa peuhata, joten seksi on siinäkin mielessä hyvä happy hourin toiminta, että sen lisäksi ehtii tehdä tunnin aikana vielä paljon muuta.

2.Riitely:

Mahtavaa aikaa käydä joku aiemmin käymättä jäänyt keskustelu pois kuljeksimasta. Riita siitä on mitä todennäköisemmin seurauksena, mutta parisuhde ilman riitoja on kuin pyttipannu ilman paistettuja perunoita. Tässä on syytä ottaa huomioon, että jos valitsee parisuhteen happy hourin drikkilistasta tämän kohdan, niin mitään muuta ei ehdi välttämättä tehdä. Voi jopa olla, että tunti ei riitä yhden riidan selvittämiseksi. Ja jos mielii sovintoseksiä, niin se on sitten tehtävä jo ihan normaalilla parisuhdeajalla tai säästää seksi seuraavaan happy houriin ja aloittaa sillä. Ei, unohtakaa tuo mitä sanoin. Älkää lähtekö seksiä säästelemään missään tilanteessa. Liika seksi ei näivetä parisuhdetta, mutta seksittömyys saattaa tappaa sen.

3.Halailu:

Tunti toisen sylissä lojumista. Ehdoton suositus halaamiselle. Tilastojen mukaan haluaisimme parisuhteissamme enemmän aikaa läheisyydelle. Happy hourin aikana sitä olisi tunniksi tarjolla. Halailun voi yhdistää johonkin muuhun aktiviteettiin jos tunti toisen kaulassa alkaa tylsistyttää. Senhän voi ajatella alkupalaksi sille 12 minuuttia kestävälle seksille niin, että 48 minuuttia nojaa toisiinsa ja 12 minuuttia nojaa vähän rajummin. Tai ehkä niin päin, että ensin hoitaa sen seksin pois alta ja sen jälkeen nojailee toisiinsa loppuajan tunnista, sillä normaaleissa oloissa seksiä harrastetaan keskiyöllä puolinukuksissa ja seksin jälkeen vajotaan kuuden tunnin uneen. Parisuhteen happy hourissa läheisyys voisi olla kuin seksin jatkot. Vähän se eroaisi illanvieton jatkoista, joissa yleensä on vasta se seksi. Tai niin minulle on kerrottu. Mistä minä mitään oikeasti tiedän.

4.Keskustelu:

Parisuhteen happy hour on hyvä räätälöity aika kunnon keskustelulle. Arjen tohinassa sitä huomaa puhuvansa puolisonsa kanssa lähinnä päivään liittyvistä turhanpäiväisistä asioista. Toisinaan olisi kuitenkin hyvä päivittää niitä oikeita ja tärkeitä asioita. Tunnissa ehtii helposti selvittää puolisolleen, että mitä jalkapallossa tarkoittaa paitsio tai miksi Britannian ero EU:sta oli aivan järjetön teko tai miksi on parempi pitää rajat auki kuin kiinni ja miksi me ylipäätään olemme yhdessä. Tähänkin voi tunnin aikana sisällyttää jonkin muun toiminnan jos aika antaa myöten. Se, että onko se toinen toiminta seksi vai riitely, riippuu aika paljon siitä, että miten keskustelu lähtee rullaamaan ja onko viikon aikana jäänyt paljon asioita sanomatta.

5.Leikkiminen:

Aikuiset leikkivät aivan liian vähän. Mikä onkaan rentouttavampaa kuin leikkiä aikuisten kesken. Saanen suositella muutamia leikkejä. Roolien vaihtaminen tunniksi niin, että sinä olet puolisosi ja puolisosi on sinä. Voin taata, että siinä oppii itsestään sellaistakin, mitä ei haluaisi oppia. Olemme leikkineet tätä jopa niin syvästi, että vaihdoimme päällemme toistemme vaatteet. Siinä tosin saattaa käydä niin, että rooli jää päälle ja ei halua luopua siitä. Kimblen tai Afrikan tähden pelaaminen, mutta tässä kannattaa huomioida se, että jos on kovasti kilpailuhenkinen, niin silloin pelailu ei sovellu happy hourin toiminnaksi.

 

Ehdottoman kiellettyjä parisuhteen happy hourissa ovat kotitöiden tekeminen, television katseleminen, älypuhelimen hively, poissaolevuus, kysymyksiin vastailu tuhauksilla, seksin harrastaminen peiton alla, nalkutus, välinpitämättömyys toista kohtaan, vähättely, ylimielisyys ja yleinen negatiivisuus aivan kaikkea kohtaan eli kiellettyjen listalla on asiat, jotka usein täyttävät normaalin parisuhdetunnin.

Tämän parisuhteilun happy hourin voi aloittaa jo tänään, sillä huomenna kaikki voi olla jo liian myöhäistä. Minä voin taata, että kun happy hourista tulee tapa ja huomaa, että kuinka hyvän nousun parisuhteelle voi tunnissa saada, niin pian huomaa olevansa taas kahden ensimmäisen parisuhdevuoden hyvässä nousuputkessa. 

X