Havaintoja parisuhteesta

Parisuhteen karkkipäivä

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

10-vuotias lapsi kirjoittaa julkiselle alustalle huolestaan ja harmistuksestaan. Hänen äitinsä on hurahtanut terveysfanatismiin ja niin kuin aina, liian syvälle fanatismiin hurahtaneet alkavat säännöstellä myös läheistensä elämää ja täten fanatismi kääntyy fasismin puolelle.

Tässä lapsen tapauksessa se lapsen kertoman mukaan on tarkoittanut sitä, että hän on menettänyt oikean karkkipäivänsä ja tilalle on tullut terveyskarkkipäivä. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että tyttö jyrsii karkkien sijaan jalkalistalle maistuvia proteiinipatukoita ja muita sokerittomia karkkipäivätappoelintarvikkeita.

Tehdäänpä yksi asia ihan tähän alkuun selväksi.

Karkkipäivä tarkoittaa yhtä viikossa olevaa päivää, jossa elämän ei tarvitse olla millään tavalla terveellistä ja järkevää. Karkkipäivänä lapsen kuuluu saada tuotteita, jotka sisältävät mahdollisimman paljon sokeria, lisäaineita ja elintarvikevärejä. Siksi se on nimeltään karkkipäivä, koska silloin saa huoletta tehdä ja syödä asioita, joita viikon kuutena muuna päivänä ei syödä tai tehdä.

Joten jos äiti, isä tai kuka tahansa muista ihmisistä vastuussa oleva pienentää oman elämänsä armottomuuteen, ehdottomuuteen ja tiukkoihin sääntöihin, niin pienenä pyyntönä on, että älkää pienetäkö niiden muiden elämää. Karkkipäivä ei tee lapsesta kävelevää ihmisrauniota ja karkkipäivä ei tuhoa lasten elimistöä. Ehdottomuus ja liian tiukat säännöt sitä vastoin tuhoavat elämänilon.

No, tämä on tätä päivää, kun kuolemaa yritetään paeta ehdottomuuteen ja rajuun itsensä kieltämiseen ja elämästä tehdään suoritus, jossa nautinto johtaa ennenaikaiseen kuolemaan. Se jos joku lopulta tappaa ihmisen stressiin ja ilottomuuteen.

Parisuhde.

Parisuhde on vähintään kahden ihmisen muotoinen järjestelmä, joka perustuu iloon, nauruun, nautintoon ja hyvään oloon. Jos se ei perustu kyseisiin neljään ainesosaan, niin parisuhteesta on tullut liian vakava ja sille pitää tehdä jotain, jotta se perustuu jälleen iloon, nauruun, nautintoon ja hyvään oloon.

Vastaavasti on olemassa myös tällaista:

Pariskunta, joka koostuu yhdestä naisesta ja yhdestä miehestä. Toinen heistä fanaatikko, joka ehdottomuudellaan määrittelee myös toisen elämää. Parisuhde maistuu proteiinipatukalta ja sitä se myös on. Heidän ollessaan ystävien kanssa iltaa istumassa, toinen antaa toisen juotua yhden oluen, antaa heti purkan, koska henki ei saa koskaan tuoksua oluelle. Yhtä enempää ei saa illan aikana ottaa, koska niin toinen on päättänyt sen toisen puolestakin.

Uskomatonta mutta totta. Ruoka-aikaan heidän syödessä yhdessä kotona, toinen heistä asettelee toiselle elintarvikkeita lautaselle, jotta lautanen on varmasti oikeanmallinen. Toinen siis määrittelee sen, mitä toisen pitää syödä. Onko heidän lapsellaan karkkipäivää? Kyllä on, mutta siellä syödään terveyspatukoita. Elämänmakuisia karkkeja lapsi syö sitten salaa kaverinsa luona. Niin kuin syö salaa parisuhteen toinen osapuoli elämänmakuisempaa ruokaa työpäivänsä aikana.

Onko heillä yhteistä parisuhteen karkkipäivää, jolloin kaikki voi mennä vähän yli? Vähän liikaa sokeria, vähän liikaa rakkautta ja vähän liikaa suudelmia. Ei ole, koska ehkä niillekin on olemassa jokin fanaatikon kultaisessa kirjassa oleva määre, jota ei saa edes poikkeusoloissa ylittää. Liika suutelu kuluttaa huulia. Elinikä lyhenee neljällä sekunnilla.

Eroonhan tuo parisuhde lopulta päättyi, kirjoittaa parisuhteen toinen osapuoli. Nyt heidän yhteisellä lapsellaan on toisen vanhemman luona karkkipäivä, jolloin lapsi saa sokeria ja toinen karkkipäivä toisen vanhemman luona, jolloin hän saa jalkalistoja. Ehdottoman ja armottoman kanssa ei nimittäin neuvotella.

Palataan parisuhteen karkkipäivään.

Kirjoitin huumoripitoisen tekstin, jossa listasin asioita, joita voisi tehdä vielä yli neljäkymppisenäkin. Yksi listan kohdista oli päivänmittainen yhteinen sänkysessio. Ei ole todellakaan mahdollista, kirjoitti närkästyneenä kahden lapsen äiti. Loukkaavaa edes kirjoittaa sellaisesta. Ei ole siis parisuhteessa, jossa on lapsi, mahdollista harrastaa seksiä päivisin.

Sinkkuna elävä yksinhuoltajaäiti taas kertoi toisenlaista viestiä. Hän kirjoittaa laittavansa suoratoistopalvelusta lapselleen ohjelmaa pyörimään, jotta pystyy harrastamaan seksiä, silloin kun hänellä on siihen mahdollisuus eli toinen ihminen. Hän siis viettää parisuhteen karkkipäivää, vaikka ei ole edes parisuhteessa, koska hän ei jatkuvasti keksi tekosyitä sille, että mitään ei voi tehdä.

Tiedättekö, miksi sinkkuäiti toimii kyseisellä tavalla? Siksi, koska hänellä ei ole seksiin jokapäiväistä mahdollisuutta, joten hänen on keksittävä keino harrastaa seksiä, vaikka lapsi olisi samassa asunnossa.

Tiedättekö, miksi parisuhteessa elävä kieltää heti mahdollisuuden harrastaa seksiä päiväaikaan? Koska hän kuvittelee, että hänellä on mahdollisuus siihen jonain parempana hetkenä. Loput te sitten tiedättekin. Lopulta sitä parempaa hetkeä ei koskaan tulekaan, koska kaikkea sitä ympärillä olevaa aletaan pitää itsestäänselvyytenä ja aina löydetään jokin tekosyy olla tekemättä asioita.

Parisuhteesta tulee karkkipäivätön jatkumo, joka maistuu proteiinipatukan muotoiselta lattialistalta. Lopetetaan edes yrittäminen olla spontaani, koska spontaanius kuuluu nuoruuteen ja sen aika on ohi. Tylsyyttä ja kuolemaa paetaan fanatismiin kääntyneeseen kehomittaukseen. Oluen jälkeen syödään purukumi ja lopetetaan suutelu, koska uudessa terveyslehdessä oli pitkä artikkeli siitä, että suutelu levittää bakteereja ja mikään ei ole bakteereita pahempaa kuin ehkä lakanassa oleva tahra, joka on tullut kuusi kuukautta sitten pimeässä harrastetusta seksistä.

Sitten yhteen ääneen päivitellään korkeita erolukemia.

Niin kuin sokeri on tarkoitettu karkkiin ja rasva pizzaan, niin on tarkoitettu suudelmat ja kosketukset parisuhteeseen. Jos arki on oikeasti muka niin kiireistä, että kuutena päivänä viikossa ei ehdi rakkautta puolisolleen jakaa, niin sitten olisi hyvä edes sopia yhdelle päivälle viikossa parisuhteen karkkipäivä.

Siinä päivässä ei sokeria, suudelmia eikä huulia säästeltäisi, vaan vedettäisiin sellaiset rakkausöverit, että melkein tulee paha olo. Ei purukumia oluen jälkeen, ei terveellistä lautasmallia, ei tekosyitä seksittömyydelle, ei itsestäänselvyytenä ottamista, ei kehoon kiinnitettyjä mittareita, ei mitään light-versioita, vaan täyttä tavaraa eikä missään tapauksessa lattialistalle maistuvia proteiinipatukoita.

Niin ja yksi asia vielä. Antakaa nyt jumalauta lastenne syödä karkkipäivänä sokeria.

Lue myös

X