Havaintoja parisuhteesta

Parisuhteen lomarauhan julistus Koikkarin ranskalaiselta parvekkeelta.

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Kesä on parisuhteille petollista aikaa. Kiireellisen ja pitkän talven on saanut olla kohtaamatta puolisoaan ja perhettään. Kesällä tuo kohtaamattomuus on koetuksella, varsinkin jos kesälomat ovat sattuneet samoille viikoille. Tilastojen mukaan eroanomuksia pistetäänkin eniten vireille kesäkuukausien jälkeen. Monelle on liikaa se, että joutuu kärvistelemään puolisonsa kanssa samassa tilassa liian monta viikkoa putkeen. Yhdistettynä perkeleelliseen keskimääräiseen 19 hellepäivään kesässä ja Virosta tuotuun halpaan alkoholiin, niin perherauha on enemmän kuin koetukselle.  Täten haluankin julistaa vuosittaisen joulurauhan hengessä kesäisen lomarauhan julistuksen parisuhteille. Kaikki mukaan, se menee näin:

Huomenna jos kelit ja kilpailukykysopimus sen vain sallivat, on meidän perheessä alkava yhteinen kesäloma ja julistetaan täten yleinen parisuhteen lomarauha pyytämällä kauniisti kaikkia niitä parisuhteeseen kuuluvia viettämään kesälomaa asianmukaisella riemulla, ilolla ja rentoudella. Joka tätä lämmintä ja rentoa kesälomaa turhalla suorittamisella, nalkuttamisella, riitelyllä, liiallisella suunnittelulla, käsistä karkaavalla kännäämisellä, murjottamisella, pingottamisella ja yleisellä negatiivisella jurmuttamisella rikkoo, on raskauttavien asianhaarojen vallitessa palautettava yhteisön toimesta ruotuun rangaistuksen avulla, joka on palauttava parisuhdejäsenen takaisin iloiseen kuplivaan kesäloman viettoon.

Rangaistuksena parisuhteen lomarauhan rikkoja pakotetaan osallistumaan Strömsössä viikon kestäviin puutarhajuhliin, jonka seurauksena kesälomarikollinen löytää jälleen sisäisen iloisuutensa ja rentoutensa ja on oleva valmiimpi viettämään loppuloman riemukkaammissa tunnelmissa. Niissä tunnelmissa, jossa joka-aamuinen herääminen ei tarkoita saman tien alkavaa astianpesukoneen täyttämistä, ikkunoiden pesemistä, mattojen tamppaamista ja kalenterin selaamista, vaan pitkiä aamukahvihetkiä rantalaiturilla, kerrostaloparvekkeella tai leirintäalueella, viipyileviä vierailuja puolison kesänriisumalla vartalolla, mansikalle maistuvia härnäävän purevia suudelmia ja ajatuksia, jossa jokainen uusi aamu on enemmän mahdollisuus kuin uhka ja jokainen yhdessä vietetty päivä enemmän ihanaa kuin perseestä ja jossa parisuhde ja itse elämä perustuu kannustamiselle, ei lannistamiselle.

Päätän tämän parisuhteen lomarauhan julistuksen Koikkarin ranskalaiselta parvekkeelta sanoihin, joihin jokainen parisuhteen kesälomapäivä tulee päättyä. Se päättyy vieri viereen, iho vasten toista ihoa, yhteiselle makuualustalle, joka voi sijaita ihan missä tahansa. Se päättyy siihen tilannekuvaan, jossa sinun hiuksesi kutittelee minun poskiani. Minun on siinä niin hyvä. Sinulle tulee jo uni. Minä katson untasi ja näen sitä samaa unta. Siirrän hiuksesi pois poskeltani niin kevyesti, että sinä et herää, mutta tunnet unen läpi kosketukseni ja tiedät, että minä olen siinä vieläkin. Maailma ympärillämme on satua, mutta me olemme totta. Yön jälkeen nousee uusi aamu, joka on jälleen uusi kokonainen mahdollisuus ihan mille tahansa.

Lopuksi toivotetaan kaikille maamme parisuhteilijoille ja parisuhteettomille riemullista kesäloma-aikaa. Olkoon kesä auki oleva syli ihan meille kaikille. Loppuun vielä kevyt vilkutus Koikkarin ranskalaiselta parvekkeelta ja muutama kohdennettu lentosuudelma. Puspuspuspuspus ja vielä kerran pus. 

Lue myös

X