Havaintoja parisuhteesta

Parisuhteen lomarauhan julistus

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

Kesä on parisuhteille petollista aikaa. Kiireellisen ja pitkän talven on saanut olla kohtaamatta puolisoaan ja perhettään. Kesällä tuo kohtaamattomuus on koetuksella, varsinkin jos kesälomat ovat sattuneet samoille viikoille. Tilastojen mukaan eroanomuksia pistetäänkin eniten vireille kesäkuukausien jälkeen.  Täten haluankin julistaa vuosittaisen joulurauhan hengessä kesäisen lomarauhan julistuksen parisuhteille.

Parisuhteen lomarauhan julistus:

Huomenna jos maailmankaikkeus sen sallii, on alkava kesälomakausi ja julistetaan täten yleinen parisuhteen lomarauha pyytämällä kauniisti kaikkia niitä parisuhteeseen kuuluvia viettämään kesälomaa asianmukaisella riemulla, ilolla ja rentoudella. Joka tätä lämmintä ja rentoa kesälomaa turhalla suorittamisella, nalkuttamisella, riitelyllä, liiallisella suunnittelulla, käsistä karkaavalla kännäämisellä, murjottamisella, pingottamisella ja yleisellä negatiivisella jurmuttamisella rikkoo, on raskauttavien asianhaarojen vallitessa palautettava yhteisön toimesta ruotuun rangaistuksen avulla, joka on palauttava parisuhdejäsenen takaisin iloisen kuplivaan kesäloman viettoon.

Rangaistuksena parisuhteen lomarauhan rikkoja pakotetaan osallistumaan Strömsössä viikon kestäviin puutarhajuhliin, jonka seurauksena kesälomarikollinen löytää jälleen sisäisen iloisuutensa ja rentoutensa ja on oleva valmiimpi viettämään loppuloman riemukkaammissa tunnelmissa. Niissä tunnelmissa, jossa joka-aamuinen herääminen ei tarkoita saman tien alkavaa astianpesukoneen täyttämistä, ikkunoiden pesemistä, mattojen tamppaamista ja kalenterin selaamista, vaan pitkiä aamukahvihetkiä rantalaiturilla, kerrostaloparvekkeella tai leirintäalueella. Viipyileviä vierailuja puolison kesänriisumalla vartalolla, mansikalle maistuvia härnäävän purevia suudelmia, tu ja ajatuksia, jossa jokainen uusi aamu on enemmän mahdollisuus kuin uhka ja jokainen yhdessä vietetty päivä enemmän ihanaa kuin perseestä ja jossa parisuhde ja itse elämä perustuu kannustamiselle eikä lannistamiselle.

Päätän tämän parisuhteen lomarauhan julistuksen sanoihin, joihin jokainen parisuhteen kesälomapäivä tulee päättyä. Se päättyy vieri viereen, iho vasten toista ihoa, yhteiselle makuualustalle, joka voi sijaita ihan missä tahansa ja jossa voi tehdä ihan mitä tahansa. Olkoon kesä avoimena oleva syli meille kaikille.

 

X