havaintoja parisuhteesta

Pena Ikean pyörykkäjonossa

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Pena Ikean pyörykkäjonossa

Penan kasvoille alkoi kohota puna. Hän seisoi Ikean ravintolan jonossa valmiina tilaamaan 20 lihapullaa ja ranskalaisia perunoita.

Hänen mielenrauhansa oli mennyttä, sillä lihapullakupposen vieressä oli toinen kupponen, jossa kerrottiin olevan kasvispyöryköitä. Pena muisti, että hänen äitinsä oli varoittanut Penan ollessa lapsi, että Ikean kasvispyörykän joutuminen tosimiehen suuhun aiheuttaa pippelin pienenemistä ja nieluun asti ajautuneena kasvispyörykkä irrottaa voimallaan koko pippelin.

Pena pidätteli tiskin edessä hengitystään, jotta kasvisbakteerit eivät joutuisi hänen hengitykseensä. Miehuus pienenisi yhdestäkin henkäyksestä. Hiljalleen hän alkoi askeltaa taaksepäin ja pyörittyään paniikissa kahdeksantoista kertaa Ikean pyöröovissa hän pääsi pakenemaan katumaasturiinsa, jonka hän oli jättänyt parkkipaikalle uhalla käyntiin, koska joku hippi oli televisiossa sanonut, että polttoöljyn käyttöä olisi syytä vähentää.

Maasturillaan hän kurvasi huoltoasemalle, joka oli mainostanut myyvänsä äijäburgeria ja äijäpizzaa. Pena käveli tiskille vilkuillen, että tiskillä ei varmasti ollut näkyvillä kauramaitopurkkia. Sillä kaksi kuukautta sitten Pena huomasi järkytyksekseen olevansa samalla tiskillä kauramaitopurkin kanssa muistaen äitinsä sanat, että jos kauramaitoa juo, niin jälleen on pippelin irtoaminen vaarassa, sillä kauramaito aiheuttaa välittömän hengenvaaran koko miehuudelle.

Ystävänsä Maken kanssa Pena perusti kansalaisadressin, jossa vaadittiin kauramaidon välitöntä piilottamista huoltoaseman tiskiltä. Adressi sai kuukaudessa jopa kymmenen allekirjoitusta. Pena, Veke, Make, Sepi, Pera, Jorma, Väne, Kari, Peku ja Sirpa allekirjoittivat. Se riitti kauramaidon piilottamiseen.

Tiskillä Pena tilasi äijäpizzan neljällä lihalla ja pohja sian munuaisesta kaulittuna. Juomaksi punaista maitoa suoraan purkista. Tungettuaan pizzan sormillaan suuhunsa Pena lähti rasva ja maito suupielistä valuen kohti katumaasturiaan. Tie oli autoista tukossa niin kuin Penan verisuonet sydämen ympäriltä, mutta se ei Penaa haitannut, sillä tuttu ja turvallinen maailma oli säilynyt Penan edessä tämänkin päivän.

Kotiin päästyään Pena varmuuden vuoksi otti mittanauhan käsiinsä ja laski housunsa maahan, sillä olihan hän saattanut hengittää Ikean kasvispyörykkäbakteeteita.

Helpotuksekseen Pena mittasi saman tuloksen kuin aamulla. 3.7 senttimetriä. Miehuus ei ollut pienentynyt kasvispyörykkävaarasta huolimatta.

Yhtäkkiä Penan puhelin pärähti soimaan. Vaimo soitti vihoissaan. Pena oli unohtanut vaimon Ikeaan, sillä vaimo hänet sinne oli alunperin pakottanut. Sillä tosimiehen paikka ei ole Ikea vaan Biltema. Pena käski vaimoaan tulemaan bussilla, koska kyllä nainen voi julkisilla kulkea.

Pena itse avasi läppärinsä kannen ja aloitti jokapäiväisen kirjoitusharrastuksensa. Hän kirjautui Twitteriin nimimerkillä Lihamies 64 ja tviittasi että kaikki soijahomot pitäisi kuljettaa Ahvenanmaalle.

Päivä kulki kohti vääjäämätöntä loppuaan. Pena oli selvinnyt. Pena pysyi tosimiehenä.

 

Lue myös

X