Havaintoja parisuhteesta

”Perkeleen uusperheen arkiperkele!”

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

”Minua kaduttaa. Kaduttaa perkeleesti. Minä olin se joka vaadin että muutamme mieheni kanssa yhteen pian tapaamisemme jälkeen.

Liian pian.

Molemmat eronneita edellisestä suhteesta. Hän jopa vielä avioliitossa tapaamisemme aikana. Molemmilla kaksi lasta aiemmasta liitosta.

Niin me sitten pakkauduttiin saman katon alle kaksi aikuista ja neljä lasta. Helvetti mikä virhe!

Eikä siinä vielä kaikki kotiimme pakkautuneet. Mieheni ja lasten mukana tuli vielä henkisesti yhteiselle sohvalle roikkumaan katkera, vaikea ja sanalla sanoen vittumainen mieheni ex-vaimo. Oma ex-mieheni onneksi hyväksyi tapahtuneen ja hänestä ei ollut mitään harmia.

Siinä sitä sitten ollaan muovailtu neljän lapsen, kahden eri kasvatustavan ja yhden skitsoilevan ex-vaimon kanssa sellaista uusperhemuovailuvahaa, että valmista ei ole tullut eikä tule.

Mieheni lapset on valjastettu vihaamaan minua ja minun lapsiani. Minun lapseni ovat täydellisen väsyneet ottamaan vastaan mieheni exän jopa heille suoraan kohdistettuja solvauksia. Mieheni on väsynyt tempoilemaan kahden tulen välissä ja itse olen väsynyt aivan kaikkeen.

En voi syyttää tästä kuin itseäni. Minun päässäni oli kuva perheestä, joka hiljalleen muovautuu yhdeksi toimivaksi yksiköksi. Ei muovaudu. Eikä kyse ole pelkästään mieheni exän sabotoinnista, vaan eihän näin nopeasti olisi pitänyt hynttyitä yhteen pistää.

Olen kateellisena lukenut tältäkin palstalta tarinoita, joissa eronneet ovat muodostaneet suhteen toisiinsa siten, että lapset on jätetty tyystin suhteen ulkopuolelle ja aikuiset keskittyneet lapsettomina aikoina vain toisiinsa. Kuinka oikeassa he ovatkaan olleet.

Saako vielä painaa jarrua? Saako kääntyä takaisin? Saako olla toista mieltä? Tällä menolla tämä rakkaustarina tulee päätökseen. Se on selvä. Ei meistä kumpikaan jaksa tätä perkeleen uusperheen arkiperkelettä.

Jos yhden neuvon voisin kaikille teille muille antaa, älkää muuttako yhteen. Älkää ainakaan nopealla aikataululla.”

 

X