Havaintoja parisuhteesta

Peto on irti

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Se oli se perjantai, kun seisoin pelkät naisten stringit jalassani helsinkiläisessä liikkeessä ja olin suljetussa pienessä kopissa kaksin minulle tuntemattoman naisen käsiteltävänä. Hän pyysi minut erilaisiin asentoihin ja minä tottelin. Ei, väärin arvattu. Tämä ei ole kirjoitus seksifantasioistani, vaan aivan jostain muusta. Asentoihin päästyäni hän suihkutti vartalooni suihkurusketusta. Kertaruskeus ei riittänyt huoneen ulkopuolella seisovalle eräälle toiselle naiselle, joka arvioi minua ruiskutuksen jälkeen. Vasta kolmas ruiskutuskerta oli hänelle riittävän hyvä. Tuo nainen oli ystäväni Marja. Bestman pimpillä, niin kuin hän itseään julkisesti Puhu muru-Instatilillään tituleerasi.

Hetkeä aiemmin olimme aloittaneet rakkausviikonlopun Katrini kanssa eräässä helsinkiläisessä hotellissa, jonne hän oli minut kutsunut treffeille. Viikonloppu kesti kolmisen tuntia, kunnes oveen koputettiin. Minua oli onnistuneesti kusetettu kahden ihastuttavan naisen voimin. Arvostin suoritusta. Polttarit alkoivat teemalla rohkeus ja rajojen rikkominen. Sain olla puolitoista vuorokautta gigolo. Tietenkin minut roolitettiin gigoloksi. Kuinkas muutenkaan? Rajat oli rikottu jo bestman valinnalla, koska ”eihän nainen voi olla bestman”-kommentteja olen kuullut useitakin. Tiedoksi kaikille, nainen voi olla ihan mitä nainen haluaa olla. Varsinkin Marja.

Perjantai-ilta vierähti säyseästi. Kävelin edestakaisin Espan-puistoa pitkin. Minulla oli päälläni kolminkertainen kestorusketus, hihaton hieman liian pieni paita ja 90-luvun retroverkkarit. Kyllä minut huomattiin. Harvoin mies saa niin paljon katseita kun sain tuona aurinkoisena iltana puistossa. Otin katseet ylpeänä vastaan ja tehtävän lausua oma rakkausruno eräälle pöytäseurueelle.

”Suutelen vartaloosi itsestäni kuvaa, jotta näkyisin sinussa silloinkin, kun riisut verhotun vartalosi paljaaksi, ilman minua.”

Nukuin yön hotellissa Katrini vieressä. Kestorusketus tuoksui piipputupakalle ja vanhalle ullakkohuoneistolle. Minulle annettiin suihkukielto, seksikiellon lisäksi. Ensimmäisen olisin vielä kestänyt. Silti aamulla hotellihuoneen lakanamme näytti siltä, kun siinä olisi harrastettu yöllä astetta verran kinkympää seksipuuhastelua. Teki mieli jättää siivoojalle lappu, että se on vain irtivalunutta gigolorusketusta. Pian oveen taas koputettiin. Marja haki minut huomaansa. Hetkessä minulle kasvoi gigolon tumma tukka ja rehevät viikset sekä rintakarvat. Olisin pelkän kuvan perustella päässyt mihin tahansa aikuisviihde-elokuvan pääosanesittäjäksi. Suutelin Katrini viikonloppuhyvästiksi ja polttarikaravaani siirtyi junalla kohti Tamperetta.

Tampereella peto pääsi irti. Seisoin erotiikkakaupan sisätiloissa pelkissä miesstringeissä. Seinällä roikkui suurin koskaan näkemäni dildo ja dvd-elokuvia, jotka kansikuvien perusteella sisälsivät materiaalia, jota ei lapsiperheissä kannata laittaa pyörimään lasten ollessa vielä hereillä tai oikeastaan koko asunnossa. Verhon takana odotti nainen, jonka ammattikuvaan kuului muun muassa eroottinen tankotanssi. Hän oli valmis opettamaan minulle tankotanssin salat ja esiintymään kanssani polttariseurueen edessä.

Tein lantiollani ilmaan kahdeksikkoa ja laitoin selkäni kaarelle. Paksujen rintakarvojeni alla virtasi hikipisarat. Ramonaksi esittäytynyt herkkä ja ammattitaitoinen tanssijanainen tanssi tangon toisella puolella ja minä toisella puolella. En tiedä, kumpaa tanssijaa polttariseurueeni seurasivat. Marjalla surisi kamera. Minulla päässä. Muistan ajatelleeni, että elämä tuntuu eniten silloin, kun tekee asioita, jotka heiluvat aivan siinä rajoilla, että kannattaakohan tehdä.

Kannattaa.

Olihan siinä yhdelle vuorokaudelle paljon. Aivan kaikkea ei tarvitse ääneen sanoa. Illan syvetessä silmäni sidottiin ja minut ohjattiin autoon. Autosta minut kuljetettiin penkille istumaan. Taustalta alkoi kuulua Antti Tuiskun Peto on irti-kappale. Tunsin kosketuksen reisilläni. Paitani napit avattiin ja sormet alkoivat liikkua aamulla kasvaneissa rintakarvoissani. Tuoksui naisen parfyymi ja tuntui naisen kosketus, suudelma. Olin aivan rauhallinen, sillä kosketus oli minulle entuudestaan tuttu. Huppu otettiin kasvoiltani ja sylissäni istui hän, jota voin kutsua pian vaimokseni. Hän oli saapunut kaupunkiin Marjan murun kyydillä.

Ilta jatkui kotibileillä, jonne oli viritetty jalkapallokatsomo. Voiko polttarin järjestänyt pari enää kauniimmalla eleellä kertoa, että arvostamme sinua ja ystäviäsi. Ystäviä, jotka koostuivat pitkäaikaisten tuttavuuksien lisäksi niistä uusimmista. Ystävistä, joiden läsnäolo antoi kaikelle merkityksen. Yökerhossa tanssi jatkui aamun tunneille ja bileet päättyivät siihen samaan asentoon, jolla se oli aamulla alkanut. Siinä aivan ihollani nukkui nainen, jonka syliin haluan tuhansina seuraavinakin öinä nukahtaa.

On kai niitä keinotekoisia rajoja, joiden sisässä nainen ei voisi toimia bestmanina, tuleva aviopuoliso ei saisi osallistua polttareihin ja niiden suunnitteluun, kahden avioliiton jälkeen ei kannattaisi enää kolmatta kertaa mennä, avioliitossa ei voisi asua eri kaupungeissa ja puolitoista vuotta olisi liian lyhyt aika päättää naimisiin menemisestä. On kai niitä rajoja, mutta onneksi ne usein ovat vain keinotekoisia.

Elämä tapahtuu jossain aivan muualla.

 

Lue myös

X