Havaintoja parisuhteesta

Pikkasen parempaa Maradonaa

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Rakastan jalkapalloa. En niin paljon kuin tulevaa vaimoani. Hän suhtautuu jalkapalloon eri tavalla. Laittoi tänään minulle viestinä kuvan, jossa mies tuijottaa seinää ja kuvassa lukee, että sekin on mielenkiintoisempaa katsottavaa kuin jalkapallo.

Silti hän jääkiekon liigapörssiporukkansa houkuttelemana osallistui torstaina alkaneeseen futispörssiin elämänsä ensimmäistä kertaa. Siinä kootaan oma MM-jalkapallojoukkue. Nyt hän johtaa kimppaa johon on osallistunut ja on valtakunnallisestikin 21 095 pelaajan joukossa sijalla 547. Itse osallistun erääseen toiseen MM-kisaveikkaukseen ja olen 34000 pelaajan joukossa noin sijalla 26000.

Erona tulevaan vaimooni se, että olen kuvitellut tietäväni jalkapallosta jotain. Seuraan pelaajia ja otteluita. Teen analyysejä ja katson tilastoja. Tulevalla vaimollani oli torstaina alle tunti aikaa koota joukkue, spontaanisti kun päätti futispörssiin liittyä. Mitään ei kuulemma ymmärtänyt. Valitsi pelaajia tunteella ja luultavasti ulkonäön perusteella. Kirkkain silmin selitti kuinka kolmesta Venäjän maalivahdista valitsi sattumalta oikean kun ei ehtinyt katsoa kokoonpanoja. Sillä taktiikalla hän johtaa kimppaansa.

Koen sen jopa pienenä vittuiluna meitä lajista jotain tietäviä kohtaan. Kaikki se aika, jonka käytämme pärjätäksemme valuu hukkaan, kun sivusta tulee jalkapalloa avoimesti mollaava ja siitä mitään tietämätön henkilö ja muutamassa minuutissa osaa laittaa pelaajat paikoilleen ihan vain tunteella.

Toisaalta arvostan tuota piirrettä hänessä. Tunteella minutkin on valittu. Jos hän olisi järkeä alkanut käyttää ja analysoida liian tarkkaan tilannetta ja minua, niin eipä hääkellot kesällä kilkattaisi. Ei voi nimittäin hyvällä syyllä sanoa tulevaa avioliittoa sellaiseksi järkiavioliitoksi. Tunne edellä ollaan menty.

Miten muutenkaan? Jos seuraa sydäntään, ei voi mennä väärään suuntaan. Tulevalle vaimolleni se asenne on tuonut ykköspaikan futispörssissä ja elämänmittaisen yöpaikan rakkausbloggarin kainalossa. En ole vielä ehtinyt kysyä häneltä, että kumpi tuntuu paremmalta. Eikä se minua haittaa, että olen huomattavasti alhaisemmalla sijalla jalkapalloveikkauksissa kuin hän on. Arvelen nimittäin olevani ykkössijalla hänen tämänhetkisten poikaystävien listalla. Sillä listalla olisikin toki vitukasta olla kakkossijalla.

Se ei pelaa joka pelkää.

Lue myös

X