Havaintoja parisuhteesta

”Pilasiko masennus seksielämän lopullisesti?”

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

”Tarina seksistä ja siitä miten masennus sen tuhosi.

Tapasin mieheni Tinderin kautta seitsemän vuotta sitten. Meillä molemmilla on tahoillamme lapsia; omani oli tuohon aikaan kolme-vuotias ja mieheni vanhin 13-vuotias.

Molempien edelliset parisuhteet olivat kariutuneet jo muutamaa vuotta aiemmin ja villiä sinkku-aikaa oli kumpikin viettänyt tahollaan riittävän pitkään.

Elimme 200km päässä toisistamme eli suhteemme alku tapaamisineen oli ennakkoon sovittua, säännöllisen epäsäännöllisesti lapsi-vapaata aikaa.

Sekä mieheni että minä olimme tuohon aikaan molemmat hyvin aktiivisia seksuaalisesti ja homma toimi oikein mainiosti, kaikkea tuli testattua ainakin kerran..Etäsuhteen vuoksi harvoin mutta sitäkin enemmän.

Kahden kodin yhdistämisen jälkeen seksiä oli säännöllisemmin ja vaikka lusikoiden samaan laatikkoon sovittaminen välillä vähän nostatti tunteita niin seksiä oli silti- ns sovintoseksi tuli tutuksi.

Noin neljä vuotta sitten tilanne muuttui täysin. Mies ei halunnut läheisyyttä, seksiä sai ruinata ja se tuntui miehen taholta suorittamiselta. Myöhemmin hän sai masennus-diagnoosin ja seksi jäi tyystin tauolle.

Erinäiset lääkekokeilut veivät viimeisenkin rippeen entisestä orista ja vaimo-parka jäi tyystin ilman läheisyyttä ja seksiä ja toivat tilalle epätietoisuuden siitä että onko tilanne pysyvää vai ei ja tuleeko aviomies enää ikinä omaksi itsekseen.

Miehen masennus jatkui, seksittömyys jatkui ja jotenkin vaimokin asettui ajatukseen että kai näin sitten on hyvä kun ei muutakaan saa.

Muutaman masennusta seuranneen vuoden jälkeen seksiä meidän taloudessa harrastetaan oletettavasti vähemmän kuin keskiverto kodissa, mutta enemmän kuin ei ollenkaan ja satunnaisia poikkeuksia lukuunottamatta entisen kaltaisiin ilottelusessioihin ei oikeastaan ikinä ajauduta.

Omalta osaltani seksittömyyteen näinä päivinä vaikuttaa se etten kestä enää torjutuksi tulemista: ennemmin olen ilman kuin tyydyn armopaloihin ja oikeasti haluan että mieheni oikeasti haluaa seksiä mun kanssani! (Onneksi niinkin välillä käy.

Masennus pilasi seksin- pysyvästi?”

Lue myös

X