Havaintoja parisuhteesta

Pippeli nimeltä Paavo.

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Sain sähköpostia. Nainen esitti toiveen, että kirjoittaisin siitä, kun pippeli ei tottele. Hän kirjoitti, että minulla voisi olla aiheeseen hyvä näkemys. Mietin, että miksi hän juuri minun arvelee tietävän asiasta paljon. Mieleen hiipi ajatus, että onkohan hän joku ikivanha yhden yön pokani, joka todellakin tietää, että minulla on asiasta paljon omakohtaista kokemusta. Se oli se kerta, kun olisi ollut kunnon hikiaerobiciä tarjolla, mutta hippijoogaksi kääntyi.

Onhan minulla kokemusta pippelistä. Neljäkymmentä vuotta se on roikkunut mukanani, minne ikinä olenkaan mennyt. Siitä lähtien, kun tajusin, että hyvänen aika sentään, sillähän voi tehdä kaikkea muutakin kuin pissata, niin se on tuonut elämään iloa, lohtua ja ahdistusta. Käytin sanaa roikkunut, sillä sitä se on tehnyt silloinkin kun sen ei olisi pitänyt roikkua. Se oli kyllä ihmeellistä huomata myöhäisinä teinivuosina, että silloin kun sen olisi pitänyt terhakoitua, niin se makasi paikallaan aivan raatona, mutta auta armias, kun heräsi sängystään ja suku odotti aamiaiselle, niin se sojotti pystyssä kuin Pisan kalteva torni ja ei auttanut, vaikka narulla yritti saada pysymään alhaalla.

Semmoinen se pippeli on. Sillä on oma tahto. Pippeli on kuin kissa. Sitä ei voi kouluttaa ja se ei tottele käskyjä. Kyllä sitä voi yrittää silitellä ja pyytää kaveriakin silittämään, että se heltyisi leikkimään, mutta silti se saattaa vain raapaista ja vetäytyä omiin oloihinsa. Sille voi puhua nätisti tai raivota suu vaahdossa, että tulisi esille, mutta ei se pakottamalla tule.

Suurin osa erektiohäiriöistä on tunneperäisiä. Miehellä yllättäen tosiaan on tunteet, jotka vaikuttavat merkittävästi myös seksielämään. Minähän en ole ollut elämässäni varsinainen pukki, sillä minä toimin parhaiten vasta sitten, kun olen rakastunut. Luojan kiitos, olen nopea rakastumaan, joten jo toisena päivänä minussa on liikahtanut jo muutakin kuin maailma sisälläni.

Muistan erään kerran laivalla. Lähdin risteilylle naisen kanssa, jonka olin vasta tavannut. Otettiin se laivan noutopöytä, jossa saa syödä ja juoda parin tunnin ajan niin paljon kuin haluaa. En uskaltanut juoda kuin puoli lasia viiniä, sillä tiesin, että alkoholi ei varsinaisesti kohenna mieskuntoa. Olin siis huomaavainen naista kohtaan, sillä halusin tarjota hänelle mukavaa kahdeksan euron ahdasta hyttiseksiä. Eihän siitä mitään tullut. Olin pyöritellyt asiaa puoli viikkoa päässäni ja paineet kävivät liian suuriksi. Muistan, kun makasin hytin sängyllä velttona kuin kesälomaa viettävä teini-ikäinen ja harmittelin, kun en noutopöydässä edes sitä känniä riipaissut. Oli ehkä paskin risteily ikinä. Olemme sitä vaimoni kanssa monesti naureskeltu jälkikäteen. Niin, kuten tarkkaavaisemmat huomasivatkin, sain toisen mahdollisuuden. Mikä oli tämän laivatarinan opetus? Älä jätä seisovassa pöydässä viiniä juomatta.

Pippeli on useimmiten iloinen asia. Moni antaa pippelille hellittelynimiä. Yksi oudoimmista kuulemistani nimistä pippelille on Paavo. Kuulin sen nimen lapsena ja se oli outoa, koska meidän suvussa oli yksi Paavo niminen henkilö. Aina kun Paavon näki, niin tuli pippeli mieleen. Onneksi Paavo oli vähän mulkku, joten se meni vähän yksi yhteen. Paavo on jo kuollut, joten hänestä voi puhua jo suoraan, ei suutu.

Erektio-ongelma on vakava ongelma. En lähde puuttumaan sen vakaviin puoliin. Onneksi lääketiede koko ajan kehittyy ja ongelmat ovat ratkaistavissa. Väliaikaisista erektio-ongelmista ei kannata olla huolissaan. Jokaiselle pippelille käy välillä niin. Ei siitä ole syytä häpeissään olla. Sehän olisi jopa pelottavaa, että olisi aina valmis kuin partiopoika, kun kutsu vaan käy. Minullakin on käynyt monia kertoja niin, että lähtötelineisiin on jääty. Yleisö on ympärillä kohissut, että eikö se nouse telineistä ollenkaan, vaikka lähtölaukaus on jo kajahtanut. Ei se nouse ei!

Seksi ei ole suoritus. Seksi on kaikki muu siinä pippelin ympärillä oleva. Seksi on kevyt kosketus ohi kävellessä. Seksi on merkitsevä hymy rakastetun huulilla. Seksi on vihjaileva viesti puhelimessa. Seksi on kuiskaus korvalla. Seksi on suolan maku huulilla. Seksi on kahden halun mittainen nautinnollinen matka. Pippeli voi olla siinä mukana, tai sitten vain statistina.

Lue myös

X