Havaintoja parisuhteesta

Pro Pölypallo-liike

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

Joulu lähestyy. Stressipisteet kasvavat. Kaduilla ja perheissä askeltaa ihmiskoneita, joiden päällä palaa sytytyslanka. Viimeistään uutena vuotena lanka syttyy ja perheenisit ja äidit räjähtävät taivaalle. Tämä joulu on liikaa. Jäljelle jää vain sekunteja kestävä valojuova, viimeiseen asti puhtaaksi puunattu koti, muovisiin tavaroihin kyllästetyt lapset ja itse tehdyn imelletyn perunalaatikon jämä.

Minulla on ehdottaa vastavoima. Täten tällä kyseisellä hetkellä perustan liikkeen. Nimitän sen Pro Pölypallo-liikkeeksi. Alaotsikko liikkeelle on: pölypalloillakin oikeus rakasteluun ja lisääntymiseen edes kerran vuodessa. Liikkeen ensimmäinen ohje kuuluukin, että irrota heti otteesi imurista. Jätä pölypallot panemaan lattialle keskenään ihan rauhassa ja synnyttämään uusia pölypalloja.

Heilläkin on siihen oikeus.

Ota vapaaksi jääneillä käsilläsi ote lähimmästä olennosta, olkoon se puolisosi, lapsesi, koirasi, naapurisi, vuohesi, postinkantajasi tai poliisi. Pidä häntä kiinni. Jos se on vaimosi, suutele. Jos lapsesi, sano kuinka häntä rakastat. Jos poliisi, sano ettet se ollut sinä. Kunhan vain pidät kiinni. Se tuntuu paljon paremmalta kuin imuri. Aika pysähtyy. Stressipisteet pienenevät. Arki saa kirkkaammat värit.

Älä irrota otetta, vaikka lahjasi olisivat paketoimatta. Ole läsnä. Anna lapsillesi aikaa. Pelaa seurapelejä. Naura heidän kanssaan. Läsnäolo ja yhdessä tekeminen voittaa kymmenet turhat muovilelut. Osta lahjaksi palvelulahjakortteja. Se on lahja myös palvelunantajalle. Halkaistaan yhdessä tämä pimeä aika. Antaa pölypallojen lisääntyä. He tykkäävät siitä aivan yhtä paljon kuin sinäkin tykkäät.

Ohje kaksi. Nautinto ei ole syntiä. Istu aloillesi. Pistä juuston päälle konvehtisuklaa. Laita kokonaisena suuhun. Kaada puolisosi huulille viiniä. Juo viini huulilta. Valuta sormesi puolisosi ihoa pitkin. Pistä televisio kiinni. Sohvalla voi istua ilmankin. Nauti suklaasta, juustosta, viinistä ja puolisostasi. Ahmi niitä ja anna lupa kotisi pölypalloille ahmia toisiansa. Heilläkin on oikeus siihen.

Ja sinulla. Sinulla varsinkin on oikeus siihen. Nautintoon. Suklaaseen. Siihen, että kaikkea ei tarvitse koko ajan tehdä. Joulu ei ole suorite. Se on pimeyden keskellä oleva rakkauden juhla. Anna itsellesi siihen oikeus. Anna pölypalloille siihen oikeus. Ja heille, jotka sitä kipeästi tarvitsevat. Yhdessä taitamme tämän pimeän kauden.

Pro Pölypallo-liike tarvitsee kannattajia. Se tarvitsee sinua. Irrota ote imurista ja sano KYLLÄ. Jäsenmaksu on ilmainen ja kuukausittain uusia ilon aiheita. Kasvatetaan liike isoksi. Muodostetaan yhteisö. Ei jätetä ketään ulkopuolelle. Pidetään ovet auki. Ja katso, muutaman kuukauden kuluttua aurinko kaivautuu esiin harmaan pilvimassan alta ja lehdistö kirkuu otsikoissaan uutta kevättä.

Sano KYLLÄ Pro Pölypallo -liikkeelle.

X